קיש בצל וכרשה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קיש בצל וכרשה

צעד אחר צעד בדרך אל הקיש המושלם. המתכון של אמיר פורת ורוסלנה יונה מ"ביסקוטי"

דרגת קושי: בינוני
קיש בצל וכרשה
בועז לביא לביסקוטי

לפני שמתחילים בואו נעשה סדר ונבחין בין קיש לפשטידה: הקיש מקורו בצפון מזרח צרפת, ובסיסו קלתית בצק פריך ובליבו תערובת, או יותר נכון בלילה הנקראת רויאל המכילה לרוב שמנת, ביצים וירקות. אסכולה אחרת טוענת כי השימוש בגבינות הוא שלב אחר לגמרי בהכנת הקיש וכי אינו חלק מהבלילה. לצורך הכנת קיש רצוי להשתמש בתבנית עגולה בעלת דופן גלי ותחתית נשלפת (אם כי לא תנאי הכרחי), על מנת להקל על הוצאת המאפה בתום האפייה. פשטידה, במקורה היא מאפה מבוסס בלילה שבבסיסו בצק, אך ברבות השנים הפכה לשם גנרי לבלילה אפויה נטולת שכבות ומשחק מרקמים ולרוב נוהגים להכין אותה ללא בצק בכלל.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

בצק פריך לקיש

200 גרם קמח

100 גרם חמאה

קורט מלח

1 ביצה

כף אורגנו טרי (אפשר גם יבש)

3 כפות מים קרים

הכנת רויאל:

2 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

קורט אגוז מוסקט טחון

כף קמח

מלית בצל כרשה יין לבן וברי:

3 בצלים חתוכים דק

1 כרשה חתוכה דק

100 גרם חמאה

קורט מלח ופלפל

כף קמח

חצי כוס יין לבן

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים

כף טימין קצוץ

כף בזיליקום קצוץ

חבילת גבינת ברי פרוסה לרצועות

50 גרם גבינת קשקבל מגורדת

50 גרם גבינת פטה או בולגרית מפוררת

תערובת רויאל

הוראות הכנה

הכנת הבצק הפריך:

מערבבים את כל החומרים במג'ימיקס או במיקסר למשך מספר דקות, עד קבלת בצק אחיד.

מקררים חצי שעה במקרר.

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ומניחים בתבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ

מחזירים לקירור.

הכנת הרויאל:

מערבבים את הביצים והשמנת המתוקה עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את התבלינים והקמח ומערבבים עד להיעלמות הגושים.

הכנת מלית בצל כרשה יין לבן וברי:

במחבת רחבה, מטגנים בחמאה את הבצל והכרישה עד לשקיפות.

מוסיפים מלח, פלפל וקמח ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.

מוסיפים את היין הלבן ומאדים למשך 5 דקות.

מקררים ומערבבים את מלית הבצל עם הגבינות, התבלינים, הרויאל והבצל הירוק.

אופים בחום של 170 מעלות למשך 30-40 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות