קרם מסקרפונה, קראמבל ופירות יער - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרם מסקרפונה, קראמבל ופירות יער

בכל מסעדה שמכבדת את עצמה אפשר למצוא בימים אלה קראמבל. השף ערן צור מדגים איך אפשר לעשות בבית קינוח יפהפה וטעים כמו במסעדה

8 סועדים דרגת קושי: קל
קרם מסקרפונה קראמבל ופירות יער
תומר אפלבאום

לא הרבה דברי מתיקה, עוגות וקינוחים תרמו האנגלים לפנתיאון, כי ככה הם האנגלים - מעדיפים את הקינוח שלהם פשוט, לא מתוחכם ועושה את העבודה בלי אותם פנפונים ופעלולים של אחיהם הצרפתים. לכן לרובם מראה די פשוט, אבל המעלה המרכזית שלהם היא האפשרות לזרוק אותם לקערה גדולה, לקחת כפית ולהתחיל לחפור. הקראמבל, שהחל את הדרך כקינוח אפוי בעל שכבות פירורים ופירות - הפך עם הזמן למושג גנרי המתאר בעצם פירורי בצק פריך או עוגות או עוגיות ובכל מסעדה כמעט אפשר למצוא היום קינוח כלשהו עם קראמבל. בחורף כיף לחזור לקינוח האפוי עם תפוחים וקינמון, אבל בקיץ הוא הולך נהדר עם מסקרפונה קליל או קצפת ביתית רכה ופירות קיץ טריים.

12תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים למסקרפונה:

קילו גבינת מסקרפונה

קילו גבינת שמנת

200 גרם סוכר לבן

40 מ"מ תמצית וניל (4 מקלות וניל)

חומרים קראמבל:

360 גרם סוכר

360 גרם קמח

290 גרם חמאה קרה / מופשרת בטמפרטורת החדר

רוטב פירות יער:

200 גרם מיקס פירות יער (אפשר גם לקנות קפוא)

1 כוס מים

2 כפות סוכר

1 כפית מיץ לימון טרי

הוראות הכנה

הכנת המסקרפונה:

לשים במיקסר גבינת מסקרפונה, שמנת, סוכר ווניל להקציף במהירות נמוכה עד למרקם קצפתי-קשה, למשך 3-5 דקות.

הכנת הקראמבל:

לשים בקערה את הסוכר, הקמח והחמאה ולערבב ידנית עד לקבלת מרקם אחיד.

להניח על מגש נייר אפייה.

להניח את התערובת ולשטח אותה על נייר האפייה.

לחמם את התנור ל-170 מעלות ולאפות בין 15-20 דקות (עד קבלת צבע זהוב).

לקרר לטמפרטורת החדר ולפורר לגושים קראנצ'יים

הכנת הרוטב:

לקחת 100 גרם מפירות היער, לשים בסיר קטן עם כוס מים, סוכר ולימון ולהביא לרתיחה. לאחר מכן יש להנמיך את הלהבה ולבשל כ-5 דקות. חשוב להקפיד לערבב תוך כדי. 

בסיום הבישול יש להעביר למוט טחינה, או מג'ימיקס עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

להכניס למקרר לכשעתיים.

הרכבת המנה:

להניח בכוס עמוקה (קערית / כוס יין) 100 גרם פירורי קראמבל (קצת יותר מ- 2 כפות).

להניח מעל 2 כפות גדושות של מסקרפונה.

מעל לזלף כף אחת מהרוטב.

להניח עוד כף גדושה של מסקרפונה ומעל לפזר מעט קראמבל ולקשט בפירות יער טריים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות