עוגת שמרים (קראנץ) שוקולד של מיקי שמו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שמרים (קראנץ) שוקולד של מיקי שמו

הן קלאסיות, פשוטות להכנה ואי אפשר להפסיק לאכול מהן

3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ דרגת קושי: קל
שמרים שוקולד של מיקי שמו
דניאל לילה
22תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

חומרים לבצק:

5 וחצי כוסות (770 גרם) קמח

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים

3/4 שקית משפר אפייה

3 ביצים גדולות (מס' 1)

3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים

1 כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ-/14 לימון

175 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים)

1/2 כפית מלח

חומרים למלית:

750 גרם ממרח שוקולד

150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק (במעבד מזון)

חומרים לסירופ סוכר (לא חייבים):

1/2 כוס (120 מ"ל) מים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון

הוראות הכנה

מכינים את הסירופ:

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

מכינים את הבצק:

מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים.

בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) - המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.

מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.

מוציאים את הקראנצ'ים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר). עוגת השמרים שוקולד תישמר מחוץ למקרר עד 3 ימים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות