מתכון

עוגת שמרים (קראנץ) שוקולד של מיקי שמו

הן קלאסיות, פשוטות להכנה ואי אפשר להפסיק לאכול מהן

מיקי שמו, שף-קונדיטור אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
שמרים שוקולד של מיקי שמו
שמרים שוקולד של מיקי שמוצילום: דניאל לילה
מיקי שמו, שף-קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:3 תבניות אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

רכיבים

חומרים לבצק:

  • 5 וחצי כוסות (770 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 שקית או 1/2 קובייה (25 גרם) שמרים טריים
  • 3/4 שקית משפר אפייה
  • 3 ביצים גדולות (מס' 1)
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ-/14 לימון
  • 175 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים)
  • 1/2 כפית מלח

חומרים למלית:

  • 750 גרם ממרח שוקולד
  • 150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק (במעבד מזון)

חומרים לסירופ סוכר (לא חייבים):

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון

הוראות הכנה

מכינים את הסירופ:

מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח לימון ומבשלים ללא כיסוי כ-2 דקות. מצננים ושומרים במקרר.

מכינים את הבצק:

מערבלים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וגרידת לימון ומערבלים במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ולשים כדקה נוספת.

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
ממלאים, מעצבים ומתפיחים: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ. מורחים ממרח שוקולד בצורה שווה ומפזרים פירורי עוגיות ואגוזים קצוצים.

בצד הבצק הקרוב אלינו יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל. תוך כדי גלגול מושכים את הבצק אלינו (לכיוון ההפוך) - המשיכה מבטיחה שיתקבל גליל הדוק בעובי אחיד.
חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חלק. מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת X כשצידם הפתוח פונה לאותו צד, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.

מניחים את הצמות בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה ומתפיחים כ-45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות. אופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.

מוציאים את הקראנצ'ים מהתנור ומברישים בסירופ בעודם חמים (הסירופ צריך להיות קר). עוגת השמרים שוקולד תישמר מחוץ למקרר עד 3 ימים.

תגובות