באן גואי וייטנאמי טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון באן גואי וייטנאמי טבעוני

מאפה טופו וירקות וויטנאמי בליווי אטריות אורז, ירקות כבושים, עלים רעננים ורוטב לטבילה

דרגת קושי: קל
באן גואי טבעוני
יעל אילן
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חומרים לבצק:

2 כוס קמח

1 כף שמרים יבשים 

1 כוס מים

כפית סוכר

3 כפות שמן קוקוס

כפית מלח

חומרים למילוי:

200 גרם טופו מפורר ביד

1 גזר גזר מגורר

1 בצל לבן קצוץ דק

כוס כרוב סיני קצוץ

2 כפות בצל ירוק קצוץ

3 שיני שום קצוצות

½ כף ג'ינג'ר מגורד

3 כפות סויה

2 כפות רוטב פטריות

2 כפות שמן קנולה

מלח/פלפל לטעם

להגשה:

אטריות אורז (3 מ"מ) מבושלות לפי הוראות היצרן

חמוצים

½ צרור נענע מופרד

½ צרור כוסברה ללא גבעולים גסים

½ חבילת נבטים

¼ חסה אייסברג

הוראות הכנה

בצק:

בקערית קטנה מערבבים את השמרים, המים והסוכר. בקערת מיקסר מאחדים את הקמח והמלח ומוסיפים את תערובת השמרים והמים. לשים את הבצק עד שמתחיל להתאחד ומוסיפים את שמן הקוקוס וממשיכים ללוש למשך כחמש דקות.

מילוי:

לחמם ווק עם שמן קנולה, להוסיף טופו ולטגן עד הזהבה להוסיף את הירקות ולהמשיך לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הג'ינג'ר ורטבי התיבול, טועמים ומתקנים.

מחממים תנור ל180 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ בערך וקורצים עיגולים עם קערית. ממלאים כל מאפה ב 2 כפות מילוי (לא להתפתות לשים יותר מדי), סוגרים לחצי סהר ומהדקים את הקצוות. 

אופים את המאפה 30 דקות או עד להזהבה.

להגשה:

לצד המאפים מגישים לכל סועד קערית עם חופן אטריות ומעליהן מסדרים מעט עשבים, נבטים וחסה. בקערית נפרדת מגישים את החמוצים עם הנוזל לטבילה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות