מתכון

מרק כתום עונתי, מקומי ואורגני

קר בקיץ וחם בחורף

הדס וסער בדש, שפים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרק כתום
מרק כתום צילום: רותם מימון
הדס וסער בדש, שפים אורחים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות

המטרה של הדס וסער בדש (ממתחם הדסער במצפה רמון) היא לקרב בין הנגב ותושביו לבין מבקרים ותיירים וליצור שיח משותף. כפועל יוצא מכך, הם הקימו את הדסער, מן מתחם שהוא גם מסעדה, מעדנייה וגלריה בה כל מוצר ויצירה יוצרו ונוצרו באזור הנגב.

שיתוף מתכונים הוא אחד מאבות היסוד במקום. הפעם הם בחרו לשתף במתכון של מרק כתום - שבקיץ הם מכינים אותו קר ובחורף - חם.

רכיבים

  • 2 דלוריות פרוסות
  • 1 ק"ג דלעת פרוסה
  • 8 גזרים פרוסים
  • 200 גרם עדשים כתומות מושרות
  • 4 בצלים קצוצים
  • 2 ראשי שום קצוצים
  • ראש סלרי קצוץ
  • שורש סלרי קצוץ
  • שומר קצוץ
  • עלי פטרוזיליה
  • שורש כורכום גרוד
  • שורש ג'ינג'ר גרוד
  • מיץ לימון סחוט
  • גרידת לימון
  • אבקת חרובים
  • שמן זית
  • שמן קוקוס

תבלינים לפי הטעם:

  • זרעי כוסברה
  • זרעי חרדל צהוב
  • זרעי כמון
  • זרעי אניס
  • מולאסה
  • יין לבן

הוראות הכנה

קולים בעדינות את הזרעים בשמן זית ובשמן קוקוס.

מוסיפים בצל – שום – שורש סלרי ומקרמלים עם מולאסה בעדינות עד ליצירת מסה אחידה.

מוסיפים גזר – דלורית – דלעת – גבעולי סלרי – כורכום וג'ינג'ר עד להתרככות.

מאדים עם כוס וחצי יין לבן.

מכסים במים ומחכים לרתיחה.

מוסיפים את העדשים המושרות ומנמיכים את החום לכמעט רתיחה עד שהעדשים מתרככות.

מוסיפים את עלי הסלרי הקצוצים.

טוחנים את המסה עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך (מוסיפים מים לפי הצורך).

מתבלים במלח אטלנטי – פלפל לבן – פפריקה מתוקה – מעט קארי – מיץ לימון – גרידת לימון – אבקת חרובים.

מניחים להתקררות.

תגובות