מתכון

חאלייה: תבשיל קדירה גיאורגי מסורתי

תבשיל קדירה גיאורגי שחוגג על רכז הרימונים המעניק לאוכל צבע כהה ויפה, ושילוב מענג בין חמיצות למתיקות

בלה חנן, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים4
מלצרית מגישה חאלייה במסעדה גיאורגית
חאלייה
בלה חנן, שפית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

החאלייה היא תבשיל קדירה מוכר ומסורתי במטבח הגיאורגי. עיקרה הוא רכז הרימונים והשילוב עם תבלינים מבליט עוד יותר את השילוב המפתיע בין חמיצות למתיקות. את החאלייה אפשר להכין עם עוף (ובאמת בחלק מהמסעדות הגיאורגיות רואים זאת כמנת עוף שחור), אבל גם בשר בקר יעשה היטב את העבודה. באירועים מיוחדים אנחנו מוותרים על העוף והבקר לטובת אווז שהופך את הכל לחגיגי וחורפי הרבה יותר.

רכיבים

  • 4 כרעיים
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום
  • כף וחצי רכז רימונים
  • 2 כפות תמר הינדי
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • כף סונלי (תבלין גיאורגי- עשבי תיבול יבשים)
  • כוס קצוצה של כוסברה טרייה

הוראות הכנה

קוצצים את הירק, את הבצל והשום, מוסיפים את כל התבלינים היבשים, מלח ופלפל, מערבבים.

את התערובת שמים כשכבה דקה בתחתית הסיר, עליה מניחים ומסדרים את כרעי העוף ולאחר מכן מוסיפים על העוף עוד מן התערובת שהכנתם.

מכניסים מים עד חצי מכמות הבשר.

מביאים לרתיחה ולאחר מנמיכים עד לקבל רוטב מסמיך.

יש הנוהגים להוסיף כפית רסק עגבניות כדי להגדיל את הסמיכות.

להגשה:

את החאלייה אפשר להגיש בתוספת אורז לבן או תפוחי אדמה אפויים וכמובן תמיד מומלץ לשלב לידו כוס יין מהחבנצ'קרה המפורסם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ