מתכון

טורטליני דלעת ריקוטה וחזה אווז מעושן

טורטליני נראה כמו פסטה שקשה מאוד להכין, אבל אם עוקבים אחר המתכון אפשר להתקין אותו בקלות. מתכון של השף רועי אגאי

רועי אגאי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רועי אגאי, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:בינוני
מנות:6 סועדים
זמן בישול:45 דקות
טורטליני דלעת ריקוטה
טורטליני דלעת ריקוטהצילום: שירן כרמל

רכיבים

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 5 ביצים
  • קורט מלח

למילוי:

  • 300 גרם דלעת 250 גרם ריקוטה
  • 50 גרם חזה אווז לרוטב
  • 4 עלים של מרווה
  • 100 גרם אפונת גינה
  • 40 גרם חמאה חצי כוס ציר ירקות

להגשה:

  • שבבי פרמז'ן, שמן זית

הוראות הכנה

בצק:

מכניסים את חומרי הבצק למיקסר או מערבבים בקערה עם מזלג, עד לקבלת בצק אחיד וקשה (אם הבצק רך יש להוסיף קמח ואם הוא פירורי יש להוסיף טיפה מים), עוטפים בניילון ומניחים במקרר לשעה .

מילוי:

מניחים את הדלעת בתבנית אפיה בתנור שחומם ל 200 מעלות עד לריכוך מוחלט, מועכים ומקררים. חותכים את חזה האווז לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן. מערבבים בקערה את הדלעת הגבינה ואת חזה האווז עד לקבלת תערובת אחידה.

טורטליני:

מרדדים את הבצק לעובי של מילימטר (עם מכונת פסטה או עם מערוך). את יריעות הבצק חותכים לריבועים בעובי של 5 ס"מ ובמרכז כל ריבוע שמים חצי כפית מילוי מברישים כל ריבוע (מסביב למילוי) במעט מאד מים (כדי שיידבק בסגירה) מקפלים את ריבועי הבצק למשולש (מעל המילוי) מדביקים היטב ומוודאים שאין כיסי אוויר, מדביקים את שתי הקצוות של המשולש ומניחים את הטורטליני על מגש מקומח.

רוטב:

במחבת רחבה שמים את החמאה והמרווה עד להמסה מלאה של החמאה ומוסיפים חצי כוס ציר ירקות או מים, ולאחר מכן את אפונת הגינה. מביאים לרתיחה, מטבלים ומנמיכים את האש. במקביל מבשלים את הטורטליני בסיר גדול עם מים במשך 3 דקות ומעבירים למחבת עם הרוטב. אחרי כדקה מוצאים לכלי הגשה, מפזרים שבבי פרמז'ן ומזליפים שמן זית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ