עוגת מייפל עם קרמבל סוכר חום ותפוחים מקורמלים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת מייפל עם קרמבל סוכר חום ותפוחים מקורמלים

המתכון הזה מושלם עם או בלי התפוחים, עם או בלי הקרמבל אבל עם, ואך ורק עם - המון מייפל איכותי. זאת עוגה מושלמת ליד הקפה או כקינוח מרשים בסוף הארוחה

דרגת קושי: קל
עוגת מייפל קרמבל סוכר חום ותפוחים מקורמלים
דודו בכר
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

קרמבל סוכר חום ופקאן:

25 גרם פקאן טחון

25 גרם סוכר חום דמררה

25 גרם חמאה

25 גרם קמח

קורט מלח

עוגת מייפל:

10 גרם אבקת אפיה

3 ביצים

100 גרם שמן קנולה

200 גרם סוכר

250 גרם שמנת מתוקה

175 גרם קמח

מעט תמצית וניל

130 גרם מייפל איכותי

תפוחים המקורמלים:

5 תפוחים ירוקים גדולים

220 גרם סוכר

70 גרם חמאה

הוראות הכנה

קרמבל סוכר חום ופקאן:

מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון או במיקסר, עד להיווצרות פירורים. מאחסנים במקרר.

עוגת מייפל:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים את כל החומרים מלבד המייפל יחד בקערה ומערבבים בעזרת מטרפה, עד לקבלת מסה חלקה.

משמנים את התבנית היטב עם חמאה ושופכים את המסה לתוכה. מפזרים מלמעלה את הקרמבל פקאן ומכניסים לאפייה למשך 35-40 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. כאשר העוגה מוכנה שופכים עליה לאט ובעדינות את המייפל ומחזירים אותה לאפייה למשך 3 דקות נוספות. מוציאים ומצננים.

תפוחים מקורמלים:

מקלפים את התפוחים ומוציאים להם את הליבה הגרעינית. חוצים אותם וכל חצי חותכים לשלוש.

כאשר כל התפוחים קלופים ומוכנים, מחממים תנור ל-180 מעלות ומתחילים עם הקרמל: במחבת בגודל בינוני, שמים את החמאה והסוכר ומבשלים אותם יחד עד לקבלת קרמל ענברי (תוך כדי הקרמל עובר הרבה תהליכים. חשוב לערבב אותו  ולדאוג שהחמאה לא תתפרק. אם היא התפרקה - לא לדאוג, פשוט להמשיך לערבב עד לאיחוד).

כאשר הקרמל הגיע לצבע הרצוי, שופכים אותו לתבנית בינונית ומורחים אותו על תחתית התבנית. בזהירות רבה, מניחים את התפוחים על החלק התחתון שלהם בצורה יפה ושווה, מכסים עם נייר כסף ומכניסים לאפייה למשך 10 דקות. לאחר מכן, מורידים את נייר הכסף ומטלטלים את התבנית כך שכל התפוחים יזוזו ממקומם. מחזירים לאפייה למשך 5 דקות נוספות ולאחר מכן שוב מטלטלים ומוודאים שהתפוחים יפים, זהובים ומקורמלים.

הרכבת המנה:

פורסים פרוסה יפה של העוגה, מניחים מסביבה תפוחים מקורמלים ומעט מהרוטב שנוצר בתבנית ומפדרים את הכל במעט אבקת סוכר. מגישים חמים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות