מרק ארטישוק ירושלמי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק ארטישוק ירושלמי

מרק קרמי נהדר. אפשר להחליף בכרובית

4 מנות דרגת קושי: קל
מרק ארטישוק ירושלמי
אנטולי מיכאלו
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

800 גרם ארטישוק ירושלמי או כרובית חתוכים לפרוסות של חצי סנטימטר

800 מ"ל חלב

400 מ"ל שמנת 30%

240 גרם בצל חתוך לקוביות

2 כפות שמן זית

קורט אגוז מוסקט מגורד

הוראות הכנה

בסיר עמוק: מטגנים את הבצל עם שמן זית עד להשחמה על אש קטנה.

מוסיפים את הארטישוק או את הכרובית וממשיכים לטגן עד לריכוך (כ-20דקות)

מחממים בסיר נפרד את החלב ואת השמנת.

מוסיפים את שמנת והחלב לבצל ולארטישוק (או הכרובית). 

מתבלים במלח ואגוז מוסקט (לפי הטעם)

מבשלים כ-15 דקות נוספות

טוחנים בלנדר לקבלת מרקם קרמי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות