מתכוןמתכון

מרק ארטישוק ירושלמי

מרק קרמי נהדר. אפשר להחליף בכרובית

תומר ניב, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
תומר ניב, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
מרק ארטישוק ירושלמי

רכיבים

  • 800 גרם ארטישוק ירושלמי או כרובית חתוכים לפרוסות של חצי סנטימטר
  • 800 מ"ל חלב
  • 400 מ"ל שמנת 30%
  • 240 גרם בצל חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט אגוז מוסקט מגורד

הוראות הכנה

בסיר עמוק: מטגנים את הבצל עם שמן זית עד להשחמה על אש קטנה.

מוסיפים את הארטישוק או את הכרובית וממשיכים לטגן עד לריכוך (כ-20דקות)

מחממים בסיר נפרד את החלב ואת השמנת.

מוסיפים את שמנת והחלב לבצל ולארטישוק (או הכרובית). 

מתבלים במלח ואגוז מוסקט (לפי הטעם)

מבשלים כ-15 דקות נוספות

טוחנים בלנדר לקבלת מרקם קרמי.

תגובות