מתכוןמתכון |

מרק ארטישוק ירושלמי קרמי

מרק ארטישוק ירושלמי קרמי נהדר, שאם לא אוהבים אפשר להחליף בכרובית

תומר ניב, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תומר ניב, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
מרק ארטישוק ירושלמי צילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • 800 גרם ארטישוק ירושלמי או כרובית חתוכים לפרוסות של חצי סנטימטר
  • 800 מ"ל חלב
  • 400 מ"ל שמנת 30%
  • 240 גרם בצל חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט אגוז מוסקט מגורד

הוראות הכנה

בסיר עמוק: מטגנים את הבצל עם שמן זית עד להשחמה על אש קטנה.

מוסיפים את הארטישוק או את הכרובית וממשיכים לטגן עד לריכוך (כ-20דקות)

מחממים בסיר נפרד את החלב ואת השמנת.

מוסיפים את שמנת והחלב לבצל ולארטישוק (או הכרובית). 

מתבלים במלח ואגוז מוסקט (לפי הטעם)

מבשלים כ-15 דקות נוספות

טוחנים בלנדר לקבלת מרקם קרמי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ