ריזוטו פטריות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריזוטו פטריות

אין כמו החורף בשביל להכין מנת ריזוטו טובה וכשמוסיפים אליה שלל גדול של פטריות - מדובר בחגיגה. השף שאול בן אדרת מציע מתכון לא מסובך (וחורפי) לריזוטו

דרגת קושי: קל
ריזוטו סוגי פטריות
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חצי קילו ריזוטו מסוג אובוריו- אין שוטפים את האורז ואין מכסים את סיר הבישול.

רבע ק"ג סוגי פטריות קצוצות: פורטבלו, שמפיניון, יער, שיטקה ופורצ'יני

2 בצלים קצוצים

כליטר וחצי ציר ירקות*

כוס שמנת מתוקה

 2 כפות שמן זית

 2 כפות חמאה

10 ענפי טימין

מלח ופלפל לפי הטעם

שבבי גבינת פרמז'ן

הוראות הכנה

בסיר בינוני מאדים מעט 2 בצלים בתוספת כף חמאה. מוסיפים את האורז, שתי כפות שמן זית וציר ירקות.

מבשלים תוך כדי ערבוב על אש בינונית עד לאידוי הנוזלים.

מוסיפים כוס נוספת של נוזל ושל ציר - לאחר מכן ממשיכים לערבב ולאדות.

מבשלים כ-20 דקות עד שהאורז נעשה רך, אך לא רך מדי ואין עודפי נוזלים.

במחבת נפרדת מטגנים רבע ק"ג סוגי פטריות קצוצות: פורטבלו, שמפיניון, יער, שיטקה ופורצ'יני עם 2 כפות שמן זית, 2 כפות חמאה, 10 ענפי טימין, מלח ופלפל לפי הטעם.

מוסיפים כוס שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים לריזוטו.

בוזקים מעל שבבי גבינת פרמז'ן.

 

**רוצים לדעת איך מכינים ציר? הנה המדריך המלא

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות