מתכוןמתכון

ריזוטו פטריות

אין כמו החורף בשביל להכין מנת ריזוטו טובה וכשמוסיפים אליה שלל גדול של פטריות - מדובר בחגיגה. השף שאול בן אדרת מציע מתכון לא מסובך (וחורפי) לריזוטו

שאול בן אדרת, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שאול בן אדרת, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
ריזוטו סוגי פטריות

רכיבים

  • חצי קילו ריזוטו מסוג אובוריו- אין שוטפים את האורז ואין מכסים את סיר הבישול.
  • רבע ק"ג סוגי פטריות קצוצות: פורטבלו, שמפיניון, יער, שיטקה ופורצ'יני
  • 2 בצלים קצוצים
  • כליטר וחצי ציר ירקות*
  • כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • 10 ענפי טימין
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שבבי גבינת פרמז'ן

הוראות הכנה

בסיר בינוני מאדים מעט 2 בצלים בתוספת כף חמאה. מוסיפים את האורז, שתי כפות שמן זית וציר ירקות.

מבשלים תוך כדי ערבוב על אש בינונית עד לאידוי הנוזלים.

מוסיפים כוס נוספת של נוזל ושל ציר - לאחר מכן ממשיכים לערבב ולאדות.

מבשלים כ-20 דקות עד שהאורז נעשה רך, אך לא רך מדי ואין עודפי נוזלים.

במחבת נפרדת מטגנים רבע ק"ג סוגי פטריות קצוצות: פורטבלו, שמפיניון, יער, שיטקה ופורצ'יני עם 2 כפות שמן זית, 2 כפות חמאה, 10 ענפי טימין, מלח ופלפל לפי הטעם.

מוסיפים כוס שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים לריזוטו.

בוזקים מעל שבבי גבינת פרמז'ן.

**רוצים לדעת איך מכינים ציר? הנה המדריך המלא

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ