מתכון

איך מכינים המבורגר צמחוני?

המבורגר מעדשים מונבטות פשוט וטעים, אבל מאד משביע בגלל תכולת החלבונים הגבוהה והעוצמה של ההנבטה. צחי בוקששתר (ממסעדת בלאק) עם המבורגר שגם אוכלי כל ירצו לאכול

צחי בוקששתר, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
המבורגר עדשים מונבטות
המבורגר עדשים מונבטותצילום: יום אשהיים
צחי בוקששתר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

איך מנביטים קטניות? הכי קל: משרים במים 12 שעות מחוץ למקרר. מסננים, שוטפים במסננת ומחזירים לכלי סגור. מניחים במקום חשוך, שוטפים ומסננים כל שעתיים מחוץ למקרר או כל יממה במקרר.

מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם:

מתכון להמבורגר הטבעוני של ג'יימי אוליבר

מתכון לפיתה טורקית צמחונית של צחי בוקשתתר

רכיבים

  • ½ ק"ג עדשים מונבטות
  • סלסלה של פטריות שמפיניון
  • מגשית של פטריות פורטובלו
  • 3  גזרים גדולים
  • 3  בצלים
  • 1/4 כוס שמן מכבישה קרה, רצוי שמן זית
  • או אגוזים
  • 3  כפות קטשופ / או רסק עגבניות
  • ½ כפית מלח (לפי הטעם)
  • 1 כפית פלפל שחור

מומלץ גם:

  • פלפל אנגלי טחון וכוסברה יבשה טחונה, אם אוהבים

הוראות הכנה

מנקים את הירקות, וקולפים את הבצל והגזר. חותכים הכל לפיסות גדולות ומטגנים בשמן, על להבה הכי גבוהה שיש, בסיר גדול, כשהירקות מטוגנים מוסיפים שלושת רבעי מהעדשים, מטגנים מעט ומסירים מהאש. טוחנים במטחנת בשר. מוסיפים את שאר החומרים - וגם את שאר העדשים ולשים לעיסה סמיכה. מכינים קציצה קטנה ובודקים שאינה מתפרקת. מטגנים עיגולים בגודל המבורגר במחבת, טיגון קצר, ואחר כך מעבירים לתנור חם, על נייר אפייה, למשך 12 דקות.

מגישים כמו המבורגר, עם לחמנייה וירקות.

למי שעובד עם מיקרוגל במקום תנור - 2 דקות לארבעה המבורגרים, צינון ועוד דקה להמבורגר לפני ההגשה. טוב לצרוב על גריל, להגיש עם בצל מאודה ורוטב ברביקיו.

תגובות