מתכוןמתכון

מרק דלעת עם לחם דלעת

מרק הדלעת הפשוט משנה את טעמו כשמתלווה אליו לחם דלעת ריחני. השפית לירז שדה (מבראסרי עין כרם) עם מתכון קלאסי עם טוויסט

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לירז שדה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
מרק דלעת ולחם דלעת
מרק דלעת ולחם דלעתצילום: אפיק גבאי

תגיות:

רכיבים

  • ½ קילו דלעת- קלופה וחתוכה לקוביות
  • 5 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 3 בצלים פרוסים לסלייסים
  • 4 שיני שום (פרוסות)
  • 3 ליטר ציר ירקות או מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון
  • כף גרעיני דלעת קלויים להגשה
  • כף שמן דלעת (לא הכרחי)
  • 1/2 כף קרם פרש / מסקרפונה להגשה

לחם דלעת:

  • 490 גרם קמח
  • 600 סוכר
  • 2 כפיות סודה
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1.5 כפית מלח דק
  • 4 ביצים
  • 240 מ"ל שמן קנולה
  • 180 מ"ל מים
  • 480 מ"ל פירה דלעת

פירה דלעת:

  • מבשלים 800 גרם דלעת קלופה וחתוכה במים עד לריכוך מסננים וטוחנים.

הוראות הכנה

מטגנים שום ובצל בשמן זית עד להזהבה וריכוך.

מוסיפים דלעת וגזר, מתבלים במלח ופלפל ומכסים בנוזלים.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים לעוד 45 דקות עד שהירקות יהיו רכים.

טוחנים בעזרת מוט ריסוק ידני, מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.

ההגשה:

מוזגים מרק לקערת הגשה, מוסיפים חצי כף קרם פרש,

מזלפים מעט שמן גרעיני דלעת וחצי כף גרעיני דלעת

מגישים עם פרוסה מהלחם דלעת.

לחם דלעת:

מנפים את כל היבשים ומערבבים אותם יחד.

מערבבים את כל הנוזלים, ביצים ופירה הדלעת.

מחברים את הכל.

משמנים בחמאה ואז מקמחים 2 תבניות אינגלישקייק.

מחלקים מסה לשתי התבניות ואופים ב-180 מעלות למשך  20 דקות. לבדוק אם מוכן עם קיסם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ