פוקצ'ה גרעינים של "בר לחם" - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פוקצ'ה גרעינים של "בר לחם"

פוקצ'ת הגרעינים של המאפייה "בר לחם" נחשבת לאחת הטובות והמבוקשות בתל אביב וכזו שהולידה גל של חקיינים. האופים יובל שניר ודגן שחם גילו לנו את המתכון

8 פוקצ'ות דרגת קושי: בינוני
פוקצ'ה גרעינים
רותם מימון

פוקצ'ת גרעינים של המאפייה "בר לחם" ידועה ברחבי תל אביב כאחת הפוקצ'ות הטובות בעיר. מרגע היוולדה לפני כעשור, הפוקצ'ה שהמציאו האופים יובל שניר ודגן שחם הפכה למבוקשת ולא בכדי, אולי זה בגלל משחק המרקמים שמגיע מציפוי הפיצוחים שבחוץ והליבה הרכה ואלי כי היא פשוט טעימה. עם השנים הפכה למושא לחיקוי בלא מעט מאפיות שעדיין לא פיצחו את הגרעין הסודי של הפוקצ'ה הזאת. אז אנחנו השגנו את המתכון.

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 (36)

רכיבים

לבצק:

500 גרם (½3 כוסות+כף) קמח לחם שטיבל 2

425 מ"ל (¾1 כוסות) מים קרים מאוד

½2 גרם (1/2 כפית מחוקה) שמרים יבשים

2 כפיות מלח

2 כפות שמן זית

לציפוי:

70 גרם פרג

70 גרם שומשום

150 גרם גרעיני חמניות

150 גרם גרעיני דלעת

70 גרם פשתן

הוראות הכנה

מכינים את הבצק: מערבלים קמח עם ½1 כוסות מים במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית. מניחים שעה במקום קריר.

מוסיפים שמרים ולשים 5 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מוסיפים שמן ואת יתרת המים באיטיות ולשים 10 דקות. מניחים לבצק לתפוח כשעה במקום קריר. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למינימום 4 שעות (מקסימום 12).

שמים את הבצק על משטח מקומח היטב ומחלקים את הבצק ל-8 כדורים. מניחים בתבנית מקומחת, מכסים היטב בניילון או במגבת ומניחים במקרר או בחוץ 40-20 דקות או עד להכפלת הנפח.

מצפים ואופים: מערבבים את כל הגרעינים בקערה עמוקה ורחבה.

מרטיבים את פני הכדורים במעט מים, מותחים לרצועה באורך 20 ס"מ וקוברים בקערת הגרעינים לציפוי מלא.

מחממים תנור ל-230 מעלות.

מותחים את הפוקצ'ות ב-15 ס"מ נוספים, תוך שמשאירים קצוות בשרניים, ומכניסים לתנור (רצוי על משטח אבן). אופים כרבע שעה, עד שהפיצוחים מזהיבים וצבען של הפוקצ'ות שחום-זהוב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות