סלט קינואה וארטישוק קר של השף נועם יעקובא

הארטישוק נמצא כעת בשיא עונתו והוא טעים מתמיד. מגדל הארטישוקים והשף נועם יעקובא ממושב ניר בנים עם סלט מהיר וכיפי בכיכובו של הארטישוק

נועם יעקובא, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
נועם יעקובא, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5 סועדים
זמן בישול:30 דקות

רכיבים

  • 1 כוס קינואה
  • 2 ארטישוקים טריים קלופים ונקיים (לשמור במים עם מיץ לימון)
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור שמיר
  • מעט מקלות שקדים קלופים
  • שליש כוס מיץ לימון טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי טעם

הוראות הכנה

מבשלים את הקינואה ב-3 כוסות מים על אש קטנה, עד שהיא מתרככת וסופחת את רוב המים.

מוציאים למסננת עדינה ושוטפים במים קרים.

חותכים את הארטישוק לקוביות קטנות ומיד מוסיפים לקערה עם מיץ הלימון.

קוצצים את השמיר והפטרוזיליה מוסיפים לארטישוק שבמיץ לימון.

מוסיפים את הקינואה המבושלת השטופה אחרי שהתקררה.

מוסיפים את השמן, המלח והפלפל.

מערבבים היטב, מעבירים לקערת הגשה ומקשטים מעל בשקדים הקלופים.

תגובות