סלט תפוחי אדמה בוויניגרט חרדל פרג

סלט תפוחי אדמה פשוט ומושלם שמזכיר למה אנחנו כל כך אוהבים תפוחי אדמה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט תפוחי אדמה בווינגרט פרג
צילום: לימור לניאדו תירו

סלט תפוחי אדמה פשוט ומושלם. תפוחי האדמה הקטנים מתבשלים בשני שלבים: קודם כל במים עם הרבה מלח ואז בתנור (ללא שמן) כדי לייבש אותם לשם קבלת קליפה קריספית, בדומה לטעם המתקבל בקרטושקה. שימו לב שיש למשוח אותם בוויניגרט בעודם לוהטים, לכן רצוי להכין את הרוטב בעת צליית התפודים.

לכתבה המלאה ולמתכונים נוספים שמזכירים לנו למה אנחנו אוהבים תפוחי אדמה

רכיבים

  • 1.5 ליטר מים קרים
  • 1 כף מלח גס
  • 700 גרם תפוחי אדמה קטנטנים בקליפתם, שטופים היטב
  • 1 בצל אדום קטן, קלוף ופרוס לחצאי עיגולים דקיקים
  • 3 כפות צנוברים קלויים
  • חופן נדיב של גרגיר נחלים, ארוגולה, רוקט, נבטים רעננים או עלי תרד צעירים מאוד
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
  • 2 כפיות פרג לא טחון
  • 1 כפית מלח אטלנטי

הוראות הכנה

מוזגים מים ומלח לסיר בינוני. מוסיפים את תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים על בעבוע עדין 30-20 דקות או עד שהם רכים. מסננים. מחממים תנור ל-240 מעלות.

מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 20 דקות ללא שמן או מלח, כך יקבלו תפוחי האדמה תוך רך וקליפה קריספית.

מנערים את התבנית מדי פעם.

בזמן שהתפודים נצלים מכינים את הוויניגרט: מנערים את כל החומרים בצנצנת ומוזגים לקערה בינונית.

מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, חוצים אותם לאורכם בעודם חמים ומעבירים מיד לקערה עם הרוטב, כך הוא ייספג בהם באופן מושלם (בשלב הזה אפשר להשאיר בצד עד הארוחה או להגיש חמים).

מוסיפים לקערה בצל, צנוברים ועלים רעננים, מערבבים ומגישים מיד.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ