מניפת תפוחי אדמה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מניפת תפוחי אדמה

כמה יפה, ככה טעים וכל כך פשוט הכנה. מניפת תפוחי אדמה נהדרת לאירוח כתוספת לבשר, עוף או דגים או סתם ככה

8 מנות דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירו
7תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 6

רכיבים

8 תפוחי אדמה לבנים בינוניים שטופים ומיובשים

1/3 כוס שמן זית
1 כף שטוחה מלח אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנטנות
גרידת לימון
ענפי תימין מפוררים לענפים קטנטנים

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-240 מעלות. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, בערך בעובי חצי ס"מ (בעת הצלייה הפרוסות מצטמקות עוד יותר), כמעט עד הקצה, עוצרים 1 ס"מ לפני הסוף (אם חתכתם בטעות עד הסוף — לא נורא, מצמידים בחזרה).

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את תפוחי האדמה.

מוזגים עליהם שמן זית בנדיבות (בשלב הזה הם סגורים, אל דאגה, רק מעט שמן יחדור פנימה וכל השאר יזלוג לתחתית).

זורים חצי מכמות המלח על תפוחי האדמה ואת השאר בתחתית התבנית.

זורים מעליהם גם פלפל שחור גרוס.

מעבירים לתנור (קצת מעל אמצע התנור) ואופים 50-40 דקות או עד שתפוחי האדמה שחומים היטב. מדי פעם (לפחות פעמיים או שלוש) מספיגים אותם בעזרת כף בשמן שהצטבר בתחתית התבנית (במהלך האפייה פרוסות תפוחי האדמה נפתחות ואז קל יותר להספיג בתוכן את השמן).

בסוף הצלייה מניחים מעל כל תפוח אדמה כמה קוביות חמאה קטנטנות, מפזרים גרידת לימון וענפי תימין ואופים עוד 10 דקות. מגישים לוהט.

טיפים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות