פום אנה בשקדים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פום אנה בשקדים

שחיתות בצלחת: פום אנה היא אחת המנות הקלאסיות שיוצרים מתפוחי אדמה ולמעשה זוהי מעין עוגת תפודים שבה נצלות פרוסות דקיקות שלהם

6 מנות דרגת קושי: קל
פום אנה
לימור לניאדו תירו

טוב, די ברור שהאלופים בלהטוט בתפוחי האדמה הם הצרפתים, הם מתים על תפוחי האדמה והזנים שלהם, מהמשובחים בעולם. פום אנה היא אחת המנות הקלאסיות במטבח הצרפתי שחוגגת על תפוחי האדמה. פום אנה למעשה היא בעצם עוגת תפוחי אדמה (אישית או מרכזית) שבה נצלות פרוסות דקיקות שלהם, הנערמות אחת על גבי השנייה ומשוחות בנדיבות בחמאה או בשמנת מתוקה. שחיתות מענגת במיוחד.

לכתבה המלאה ולמתכונים נוספים שמזכירים לנו למה אנחנו אוהבים תפוחי אדמה

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

2—3 תפוחי אדמה לבנים גדולים (500 גרם) קלופים

50 גרם חמאה ממוסת
1 ו—1/2 כפית מלח אטלנטי
1 כפית פלפל שחור גרוס
חופן ענפי תימין קטנים
2 כפות שקדים מולבנים פרוסים

הוראות הכנה

פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים דקיקים (עדיף במנדולינה), מעבירים לקערה.

מוזגים עליהם חמאה מומסת, מלח, פלפל וענפי תימין ומערבבים היטב.

מחממים תנור ל-240 מעלות.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה 6—7 עיגולי תפוחי אדמה אחד על גבי השני.

אופים רבע שעה.

מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, זורים שקדים פרוסים ואופים עוד 30 דקות.

מגישים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות