אוזני המן פרג של מאפיית לחמים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אוזני המן פרג של מאפיית לחמים

השף קונדיטור אורי שפט ממאפיית לחמים מדגים צעד אחר צעד איך מכינים אוזן המן כמו בחנות

40 יחידות דרגת קושי: קל
אוזן המן במלית פרג
דניאל לילה
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

הבצק:

חצי ק"ג קמח (2 כוסות)                     

50 גרם שקדים טחונים דק ומנופים (רבע כוס)

275 גרם חמאה

2 יחידות ביצים

120 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)       

60 גרם סוכר (רבע כוס)

1 קורט מלח

3 גרם אבקת אפייה

 

מלית פרג:

300 גרם חלב (כוס וחצי)

300 גרם פרג טרי טחון

200 גרם סוכר (כוס לא דחוסה)

50 גרם צימוקים

50 גרם אגוזי מלך קצוצים

3 כפות ריבה / דבש

1 גרידה מלימון שלם

 

הוראות הכנה

הכנת הבצק

מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והשקדים הטחונים יחד בקערה.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, סוכר ואבקת סוכר (אפשר גם במעבד מזון).

מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים, מערבבים מעט מאוד רק עד אחידות.
משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למנוחה של מינימום שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2.5-3 מ"מ קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.

 

הכנת המלית

יוצקים את החלב לסיר ומערבבים עם פרג, סוכר. מבשלים על אש בינונית כ-15 דקות.

מוסיפים את הצימוקים ומערבבים, אחר כך מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.
מבשלים עוד 5 דקות על אש קטנה.
מקררים בכלי אטום.

הרכבת אוזני המן ואפייתן

מזלפים במרכז כל עיגול בצק כף מהמלית.
סוגרים לצורת אוזן המן.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות