מתכון

אוזני המן פרג של מאפיית לחמים

השף קונדיטור אורי שפט ממאפיית לחמים מדגים צעד אחר צעד איך מכינים אוזן המן כמו בחנות

אורי שפט, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אורי שפט, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:40 יחידות
זמן בישול:30 דקות (לא כולל אפייה)
אוזן המן במלית פרג

רכיבים

  • חצי ק"ג קמח (2 כוסות)
  • 50 גרם שקדים טחונים דק ומנופים (רבע כוס)
  • 275 גרם חמאה
  • 2 יחידות ביצים
  • 120 גרם אבקת סוכר (חצי כוס)
  • 60 גרם סוכר (רבע כוס)
  • 1 קורט מלח
  • 3 גרם אבקת אפייה
  • 300 גרם חלב (כוס וחצי)
  • 300 גרם פרג טרי טחון
  • 200 גרם סוכר (כוס לא דחוסה)
  • 50 גרם צימוקים
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 3 כפות ריבה / דבש
  • 1 גרידה מלימון שלם

הוראות הכנה

מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והשקדים הטחונים יחד בקערה.

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, סוכר ואבקת סוכר (אפשר גם במעבד מזון).

מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים, מערבבים מעט מאוד רק עד אחידות.
משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למנוחה של מינימום שעה.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-2.5-3 מ"מ קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.

יוצקים את החלב לסיר ומערבבים עם פרג, סוכר. מבשלים על אש בינונית כ-15 דקות.

מוסיפים את הצימוקים ומערבבים, אחר כך מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.
מבשלים עוד 5 דקות על אש קטנה.
מקררים בכלי אטום.

מזלפים במרכז כל עיגול בצק כף מהמלית.
סוגרים לצורת אוזן המן.
מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

תגובות