מתכון |

עוגת פרסבורגר פרג

עוגת שמרים קצת אחרת לחובבי פרג מתקדמים. מתכון של אורי שפט ממאפיית לחמים

אורי שפט, שף קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורי שפט, שף קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:1 עוגה
זמן בישול:30 דקות הכנת הבצק והעוגה
עוגת פרסבורגר פרג
עוגת פרסבורגר פרגצילום: דניאל לילה

רכיבים

  • 20 גרם שמרים
  • 100 גרם ביצים (2 ביצים קטנות)
  • 100 גרם שמנת חמוצה
  • 500 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה
  • 5 גרם מלח
  • 500 מ"ל חלב
  • 80 גרם דבש
  • 200 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 375 גרם פרג טחון
  • 200 גרם פירורי טורט
  • גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

במיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים, ביצים ושמנת חמוצה.
מוסיפים קמח ומעליו סוכר ומלח. לשים במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה חמאה רכה ולשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
מגבירים למהירות בינונית למשך 2 דקות נוספות.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים על מגש מקומח ומכסים בניילון נצמד.
שומרים במקרר 24 שעות לפני השימוש.

מוסיפים לקלחת חלב, דבש וסוכר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים, תוך כדי בחישה ובהדרגה, פרג טחון. מבשלים עד לרתיחה נוספת.
מסירים מהאש, מוסיפים פירורי טורט וגרידת לימון ומערבבים.
מעבירים את המלית לכלי אחסון, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ולמלבן של 30 על 20 ס"מ.

את המלית מפזרים במרכז ברוחב 10 ס"מ.

סוגרים את שני הקצוות. הופכים את העוגה כך שהתפר על התבנית.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך שעה וחצי.

מברשים עם ביצה טרופה מדוללת במעט מים וקורט מלח.

אופים בין 20 דקות לחצי שעה על לקבלת מעטה שחום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ