עוגת פרסבורגר פרג - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת פרסבורגר פרג

עוגת שמרים קצת אחרת לחובבי פרג מתקדמים. מתכון של אורי שפט ממאפיית לחמים

1 עוגה דרגת קושי: קל
עוגת פרסבורגר פרג
דניאל לילה
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 5

רכיבים

20 גרם שמרים

100 גרם ביצים (2 ביצים קטנות)

100 גרם שמנת חמוצה

500 גרם קמח

100 גרם סוכר

200 גרם חמאה

5 גרם מלח   

מלית פרג:

500 מ"ל חלב

80 גרם דבש

200 גרם סוכר

100 גרם חמאה

375 גרם פרג טחון

200 גרם פירורי טורט         

גרידה מלימון אחד

הוראות הכנה

הכנת הבצק

במיקסר עם וו לישה מערבבים שמרים, ביצים ושמנת חמוצה.
מוסיפים קמח ומעליו סוכר ומלח. לשים במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים בהדרגה חמאה רכה ולשים כ-3 דקות במהירות נמוכה.
מגבירים למהירות בינונית למשך 2 דקות נוספות.
מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, משטחים על מגש מקומח ומכסים בניילון נצמד.
שומרים במקרר 24 שעות לפני השימוש.

 

הכנת המלית

מוסיפים לקלחת חלב, דבש וסוכר ומביאים לרתיחה.
מוסיפים, תוך כדי בחישה ובהדרגה, פרג טחון. מבשלים עד לרתיחה נוספת.
מסירים מהאש, מוסיפים פירורי טורט וגרידת לימון ומערבבים.
מעבירים את המלית לכלי אחסון, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

ההרכבה

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ולמלבן של 30 על 20 ס"מ.

את המלית מפזרים במרכז ברוחב 10 ס"מ.

סוגרים את שני הקצוות. הופכים את העוגה כך שהתפר על התבנית.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים למשך שעה וחצי.

מברשים עם ביצה טרופה מדוללת במעט מים וקורט מלח.

אופים בין 20 דקות לחצי שעה על לקבלת מעטה שחום.

טיפים

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות