מתכון

סינייה סלמון עם עגבניות ולימונים צלויים

לסינייה גרסאות רבות, ומלבד קציצות הטלה הפופולריות, אפשר להכין סינייה שמתחת למעטה הטחינה יתגלו גם דגים בשרניים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סינייה סלמון
צילום: לימור לניאדו תירו
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

כמה קל, ככה טעים. זו הסינייה האהובה עלי, גם משום פשטות הכנתה וגם משום השילוב המהפנט בין טחינה לסלמון. תוספת פלחי העגבנייה והלימון החמצמץ מרעננים והופכים את המנה הזאת למושלמת.

רכיבים

  • 800 גרם פילה סלמון ללא העור
  • 2 עגבניות בשלות, שטופות ופרוסות לעגולים
  • 1 לימון שטוף ופרוס לעיגולים דקים
  • 1 פלפל ירוק חריף חצוי לאורך ומרוקן מגרעינים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קליפת לימון מגוררת מלימון שלם
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כוס (130 גרם) טחינה גולמית
  • רבע כוס (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 100 מ"ל מים קרח קרים
  • רבע כפית מלח

הוראות הכנה

מערבבים יחד את חומרי המשרה.

מניחים את הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים את חומרי המשרה, מעסים היטב ומשרים מחוץ למקרר רבע שעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

בינתיים מכינים את הטחינה: מוזגים את הטחינה לקערה בינונית, מוסיפים מיץ לימון בהזלפה אטית ומערבבים. מוסיפים מים קרים ומלח ומערבבים עד קבלת טחינה מעט דלילה.

מסדרים על הסלמון, לסירוגין ובצורת רעפים, את פלחי הלימון והעגבנייה, מניחים חצאי פלפל ירוק חריף בצדי הפילה ואופים עשר דקות.

מוציאים מהתנור, מוזגים מעל את הטחינה עד שתכסה את הסלמון היטב מכל הצדדים, מכניסים לתנור ואופים עוד עשר דקות. זורים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד.

תגובות