מתכון

פסטה עם ירקות ירוקים, חמאה חומה ומרווה

מנת פסטה שמביאה את האביב לצלחת עם ירקות ירוקים ויכולה להיות מנה ראשונה או מנה עיקרית בארוחה. מתכון של השף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל

שניר אנג-סלע, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עדינה ומלאת טעמים, אורקייטה
עדינה ומלאת טעמים, אורקייטהצילום: תומר אפלבאום
שניר אנג-סלע, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

אורקייטה היא אוזן קטנה באיטלקית. במסעדה ובבית, אני מכין את הפסטה ביד. האורקייטה דורשת ״קצת״ עבודת כפיים אבל התוצאה בהחלט שווה את המאמץ. בכל מקרה, אין בעיה לעבוד עם פסטה יבשה במקום.

במנה הזו אני רק מקפיץ את הפסטה ואת כל מה שזמין עכשיו בשוק, פול, במיה ואפונה טריים, שום ירוק, אספרגוס, יחד בחמאה חומה, מעט מרווה ופרמז'ן. אני לא מחפש לעשות גלייז לפסטה אלא לעטוף אותה בחמאה החומה והירקות. מנה נהדרת למרכז שולחן עם טעמים ומרקמים מרעננים. ניתן ורצוי לשחק עם מרכיבי המנה לפי הטעם האישי ולפי הזמינות של הירקות בשווקים.

רכיבים

  • 1 שקית של אורקייטה 'דל צ'קו'
  • 200 גרם חמאה
  • 3 עלי מרווה טריים
  • 1 גבעול שום ירוק או בצל ירוק מופרד לחלק לבן וירוק ופרוס דק
  • 1/4 כוס אפונת גינה טרייה
  • 1/4 כוס אפונת שלג פרוסה גס
  • 1/4 כוס פול ירוק טרי, חלוט ונקי
  • 1/4 כוס אספרגוס פרוס דק
  • 10 עלים של בזיליקום
  • מעט פרמז'ן מגורד
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה

בסיר עם מים רותחים עם כפית מלח, מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן.

בינתיים במחבת גדולה עם שוליים גבוהים, ממיסים את החמאה. כשהיא מתחילה לבעבע, מערבבים אותה עד שהיא משחימה ומריחה כמו אגוזים קלויים.

בשלב זה מוסיפים את עלי המרווה ומתבלים במעט מלח. אחרי כמה שניות, כשהריח של המרווה חזק, מוסיפים את החלק הלבן של השום הירוק או הבצל הירוק ומטגנים קלות.

מוסיפים את שאר הירקות הירוקים ומקפיצים יחד, כדקה או שתיים. מוסיפים פנימה את עלי הבזיליקום.

כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה מהמים ומוסיפים למחבת.

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי ומקפיצים יחד כמה שניות.

מוסיפים את הפרמז'ן המגורד, טועמים ומגישים.

תגובות