סלט סינטה עם פלפלים קלויים ותרד חלוט - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט סינטה עם פלפלים קלויים ותרד חלוט

סלט חם-קר שמנצל שאריות מהמקרר ובמרכזו נתחי סינטה צרובה, פלפלים קלויים, תרד חלוט או עלי בייבי תרד טריים. מתכון של השף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל

6 מנות דרגת קושי: קל
תומר אפלבאום

כמו הרבה מנות מוצלחות, הסלט הזה נולד מטעות של אחד הטבחים, ששקל את הסינטות ל- 200 גרם במקום ל- 300. כטבחים, אחת המשימות החשובות שלנו, בעיני, היא לא לייצר שאריות. כמויות המזון שהולכות לפח הן עצומות והסלט הזה הוא דרך נהדרת להשתמש בשאריות ולסיים דברים במקרר. עברנו כמה וכמה וורסיות לסלט הזה עד שמצאנו את הנוסחה שעובדת בשבילנו, התוצאה: סלט חם-קר של סינטה צרובה, תרד חלוט או עלי בייבי תרד טריים, פלפלים קלויים, צ'ילי טרי, בצל סגול וצ'ילי. 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

6 נתחים של 100 גרם סינטה עגל

2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות

2 פלפלים צהובים קלויים, קלופים וחתוכים לרצועות

1 שקית עלי בייבי תרד או חבילת עלי תרד תורכי (צריך לחלוט במים רותחים כדקה)

1 בצל סגול פרוס דק

1 צ'ילי אדום טרי פרוס דק או כמה פרוסות של צ'ילי מוחמץ (שמוסיפות למה חמיצות מבורכת)

שמן זית

מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה

מחממים מחבת גריל על אש גבוהה עד שהיא מתחילה לעשן.

מתבלים את הסינטות במלח ופלפל שחור גרוס טרי.

צורבים את הבשר על שני הצדדים, משתדלים להשאיר את המרכז מדיום רייר, מעבירים את הבשר לקרש חיתוך ופורסים אותו לרצועות דקות.

בקערת נירוסטה, מערבבים יחד את רצועות הסינטה עם שאר מרכיבי הסלט.

מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס טרי, מיץ לימון ושמן זית, טועמים ומגישים מיד.

ניתן לחלק למנות אישיות או להגיש על צלחת גדולה במרכז השולחן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות