פסטה פטוצ'יני עם רוטב עגבניות מהיר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פטוצ'יני עם רוטב עגבניות מהיר

פסטה מסוג פטוצ'יני שמכינים לבד ושווה את המאמץ. הבונוס הוא הרוטב הנפלא והמהיר ליד. מתכון של השף שניר אנג-סלע ממסעדת גוז' ודניאל

6 מנות ביניים או 4 עיקריות דרגת קושי: קל
תומר אפלבאום

יש במנה הזאת את רוב הדברים שאני אוהב בבישול: היסטוריה, טכניקה ובמה לחומרי גלם מנצחים. את הפטוצ'יני אנחנו מכינים על מכשיר שנקרא ג׳יטרה. זוהי למעשה קופסא מלבנית מעץ עם מיתרי מתכת, שעליהם מרדדים את הדפים. מהלחץ של המיתרים על הפסטה, נוצרות רצועות הפטוצ'יני. המרקם של הפסטה הזאת שווה את המאמץ וגורם לי להבין למה לפעמים עבודת כפיים עדיפה על מכניקה. אבל צריך להודות - גם עם פסטה קנויה הרוטב יעבוד נפלא.

הקרדיט לרוטב הוא לזיוון, הסו שפית שלי: לוקחים שום ושמן זית, מחממים אותם לאט במחבת, עליהם מוסיפים עגבניות מגורדות, ממש כמו של מלאווח (מומלץ לבחור בזן מגי) מוסיפים צ'ילי, פטוצ'יני ופטרוזיליה קצוצה, מעבירים לצלחת ומפזרים את פרורי הלחם מעל. כל כך פשוט וכמה שזה טעים. 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 4

רכיבים

1 בגט מאתמול או כל לחם לבן אחר

גרידה מליים או לימון אחד

1 חבילת פטרוזיליה קצוצה מחולקת לשני כלים נפרדים

1 חבילה של פטוצ'יני מבושלת על פי הוראות היצרן

8-10 עגבניות מגי או עגבניות אדומות בשלות מגורדות בפומפיה כמו למלאווח

1/2 כוס שמן זית 

8 שיני שום טחונות עם 1/2 צרור פטרוזיליה ו 1/2 כוס שמן זית

1 כפית פלפל צ'ילי שאטה גרוס

20 עלי בזיליקום

הוראות הכנה

פירורי הלחם:

מחממים תנור ל- 220 מעלות.

פורסים את הלחם לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ. מתבלים עם שמן זית, מלח ופלפל וקולים בתנור 10-12 דקות. מקררים בחוץ 10 דקות.

את קוביות הלחם מעבירים למג'ימיקס, מוסיפים את גרידת הלימון או הליים ופטרוזיליה קצוצה וטוחנים יחד עד שמתקבלים פירורי לחם גסים, לא אחידים בגודלם.

מאחסנים בכלי אטום לאוויר.

הפסטה:

מבשלים את הפסטה במים רותחים עם כפית מלח על פי הוראות היצרן.

בינתיים במחבת קרה מניחים את השום הטחון, מעט מלח ואת שמן הזית. מדליקים את האש ומבשלים על אש בינונית עד שהשום מזהיב, מוסיפים פנימה את העגבניות המגורדות ואז מיד את הצ'ילי הגרוס, עלי הבזיליקום ומורידים מהאש.

מוסיפים את הפסטה החמה ישירות למחבת, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס טרי ומוסיפים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה. לא מחממים את המנה מעבר לחום שהיא מקבלת מהפסטה.

טועמים, מעבירים לצלחות ומפזרים כל מנה את פירורי הלחם ומזלפים עוד שמן זית מעל. 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות