מתכון

לינגוויני א לה רג'ינה

הפסטה של המלכה היא חריפה ומענגת. השף שניר אנג-סלע ממסעדת גוז' ודניאל שבדרך כלל אוהב להכין את הפסטות לבד, מציע הפעם דווקא להשתמש בפסטה יבשה

שניר אנג-סלע, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ממכר, לינגוויני של המלכהצילום: תומר אפלבאום
שניר אנג-סלע, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:6 מנות עיקריות

כמו שכבר הצלחתם להבין, אני מאוד אוהב להכין בעצמי פסטות, אבל יש מנות שפסטות יבשות פשוט טובות להן יותר.

הלינגוויני של המלכה (א לה רג'ינה) היא מנת פסטה שבסיסה נקניק חריף (במקור ממרח נקניק לבן), שאנחנו מכינים במסעדה. את הנקניק מטגנים במחבת, עליו מוסיפים שום פרוס, עלי בזיליקום ומעט רוטב עגבניות. מקפיצים את הפסטה ברוטב ומגישים עם פטרוזיליה ומעט פרמז'ן. חריף כיאה למלכה וממכר כמעט כמו רכילות על בית המלוכה.

רכיבים

  • 1 נקניק אנדויה (מתכון בהמשך)
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1/2 כוס שמן  זית
  • 1 כוס רוטב עגבניות אפשר בהחלט לעבוד עם רוטב עגבניות מוכן, אם הוא מאיכות טובה.
  • 1/2 כוס פרמז'ן מגורד
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 600 גרם שומן לבן טחון
  • 150 גרם  בשר צוואר לבן טחון
  • 20 גרם אבקת פלפל שאטה
  • 16 גרם מלח
  • 6 גרם פפריקה מעושנת

הוראות הכנה

מערבבים את כל המרכיבים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה. מחלקים ל- 6 כדורים ושומרים במקרר. אפשר כמובן להקפיא למועד מאוחר יותר.

מבשלים את הפסטה במים רותחים עם כפית מלח על פי הוראות היצרן.

במחבת רחבה, מניחים את כדורי הנקניק עם שמן הזית ומטגנים על אש בינונית עד שהכדורים מתפרקים לחלוטין לתוך השמן ומתחילים לקבל גוון חום.

מוסיפים למחבת את עלי הבזיליקום ורוטב העגבניות.

כשהפסטה מוכנה, מוסיפים אותה למחבת, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, מוסיפים את הפטרוזיליה ומקפיצים יחד.

שימו לב, הרוטב לא מתחבר לרוטב אחיד אבל זה חלק מהכיף. אחרי שגומרים את כל הפסטה, אם נשאר משהו בצלחת תמיד יש איזה חתיכת לחם זמינה שאפשר לנגב איתה.

תגובות