לינגוויני א לה רג'ינה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לינגוויני א לה רג'ינה

הפסטה של המלכה היא חריפה ומענגת. השף שניר אנג-סלע ממסעדת גוז' ודניאל שבדרך כלל אוהב להכין את הפסטות לבד, מציע הפעם דווקא להשתמש בפסטה יבשה

6 מנות עיקריות דרגת קושי: בינוני
תומר אפלבאום

כמו שכבר הצלחתם להבין, אני מאוד אוהב להכין בעצמי פסטות, אבל יש מנות שפסטות יבשות פשוט טובות להן יותר.

הלינגוויני של המלכה (א לה רג'ינה) היא מנת פסטה שבסיסה נקניק חריף (במקור ממרח נקניק לבן), שאנחנו מכינים במסעדה. את הנקניק מטגנים במחבת, עליו מוסיפים שום פרוס, עלי בזיליקום ומעט רוטב עגבניות. מקפיצים את הפסטה ברוטב ומגישים עם פטרוזיליה ומעט פרמז'ן. חריף כיאה למלכה וממכר כמעט כמו רכילות על בית המלוכה.

6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 נקניק אנדויה (מתכון בהמשך)

3 שיני שום פרוסות דק

1/2 כוס שמן  זית

1 כוס רוטב עגבניות אפשר בהחלט לעבוד עם רוטב עגבניות מוכן, אם הוא מאיכות טובה.

1/2 כוס פרמז'ן מגורד

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

לנקניק:

600 גרם שומן לבן טחון

150 גרם  בשר צוואר לבן טחון

20 גרם אבקת פלפל שאטה

16 גרם מלח

6 גרם פפריקה מעושנת

הוראות הכנה

הנקניק

מערבבים את כל המרכיבים יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה. מחלקים ל- 6 כדורים ושומרים במקרר. אפשר כמובן להקפיא למועד מאוחר יותר.

הפסטה

מבשלים את הפסטה במים רותחים עם כפית מלח על פי הוראות היצרן.

במחבת רחבה, מניחים את כדורי הנקניק עם שמן הזית ומטגנים על אש בינונית עד שהכדורים מתפרקים לחלוטין לתוך השמן ומתחילים לקבל גוון חום.

מוסיפים למחבת את עלי הבזיליקום ורוטב העגבניות.

כשהפסטה מוכנה, מוסיפים אותה למחבת, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, מוסיפים את הפטרוזיליה ומקפיצים יחד.

שימו לב, הרוטב לא מתחבר לרוטב אחיד אבל זה חלק מהכיף. אחרי שגומרים את כל הפסטה, אם נשאר משהו בצלחת תמיד יש איזה חתיכת לחם זמינה שאפשר לנגב איתה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות