קדאיף אננס עם קרם קוקוס וסורבה אננס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

קדאיף אננס עם קרם קוקוס וסורבה אננס

קינוח של קדאיף אננס עם קרם קוקוס הוא תשובה נהדרת לכל מי שרוצה מתוק אבל כבר כבד לו מדי לקינוח שוקולדי. מתכון של השף שניר אנג-סלע ממסעדת גוז' ודניאל

6 סועדים דרגת קושי: קשה
קינוח קליל של אננס וקדאיף
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 אננס שלם בשל קלוף ופרוס ל- 6 לרוחב, ללא הליבה

2 כוסות אטריות קדאיף

3 כוסות חמאה מומסת

2 כוסות אבקת סוכר

1 מכל שמנת מתוקה להקצפה

100 גרם קוקוס ממותק

סורבה אננס

1/2 כוס מיץ פסיפלורה מסונן

1/2 כוס סוכר

שבבי קוקוס קלוי לקישוט

הוראות הכנה

יום לפני: בסיר עם שוליים גבוהים, מחממים יחד את השמנת והקוקוס הממותק עד לפני נקודת רתיחה, מקררים לילה במקרר.

בקערת נירוסטה גדולה מערבבים את הקדאיף עם החמאה ואבקת הסוכר עד שהאטריות סופגות את כל החמאה והסוכר.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

על מגש תנור עם נייר אפייה, מסדרים 6 עיגולים שטוחים של אטריות ואופים 8-10 דקות עד השחמה. מקררים בטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי אטום לאוויר.

בסיר עם שוליים גבוהים, מביאים לרתיחה את מיץ הפסיפלורה והסוכר. ברגע שרותח, מורידים מהאש ומקררים לחלוטין.

מקציפים במיקסר את השמנת עם הקוקוס עד לקצפת יציבה. שומרים במקרר.

הרכבת המנה

במרכז כל צלחת מניחים דיסקית קדאיף, עליה מניחים פרוסת אננס טרי, עליו כף גדושה של קצפת הקוקוס, ועליה כדור סורבה אננס. מעליו מפזרים בנדיבות סירופ פסיפלורה ומעל הכל מפזרים שבבי קוקוס קלוי. נשמע מסובך מדי? אפשר להניח את הכל בקערת זכוכית ענקית במרכז השולחן ולתת לכולם כפות ולעבודה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות