קדאיף אננס עם קרם קוקוס וסורבה אננס

קינוח של קדאיף אננס עם קרם קוקוס הוא תשובה נהדרת לכל מי שרוצה מתוק אבל כבר כבד לו מדי לקינוח שוקולדי. מתכון של השף שניר אנג-סלע ממסעדת גוז' ודניאל

שניר אנג-סלע, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שניר אנג-סלע, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
קינוח קליל של אננס וקדאיף
קינוח קליל של אננס וקדאיףצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 1 אננס שלם בשל קלוף ופרוס ל- 6 לרוחב, ללא הליבה
  • 2 כוסות אטריות קדאיף
  • 3 כוסות חמאה מומסת
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 1 מכל שמנת מתוקה להקצפה
  • 100 גרם קוקוס ממותק
  • סורבה אננס
  • 1/2 כוס מיץ פסיפלורה מסונן
  • 1/2 כוס סוכר
  • שבבי קוקוס קלוי לקישוט

הוראות הכנה

יום לפני: בסיר עם שוליים גבוהים, מחממים יחד את השמנת והקוקוס הממותק עד לפני נקודת רתיחה, מקררים לילה במקרר.

בקערת נירוסטה גדולה מערבבים את הקדאיף עם החמאה ואבקת הסוכר עד שהאטריות סופגות את כל החמאה והסוכר.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

על מגש תנור עם נייר אפייה, מסדרים 6 עיגולים שטוחים של אטריות ואופים 8-10 דקות עד השחמה. מקררים בטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי אטום לאוויר.

בסיר עם שוליים גבוהים, מביאים לרתיחה את מיץ הפסיפלורה והסוכר. ברגע שרותח, מורידים מהאש ומקררים לחלוטין.

מקציפים במיקסר את השמנת עם הקוקוס עד לקצפת יציבה. שומרים במקרר.

במרכז כל צלחת מניחים דיסקית קדאיף, עליה מניחים פרוסת אננס טרי, עליו כף גדושה של קצפת הקוקוס, ועליה כדור סורבה אננס. מעליו מפזרים בנדיבות סירופ פסיפלורה ומעל הכל מפזרים שבבי קוקוס קלוי. נשמע מסובך מדי? אפשר להניח את הכל בקערת זכוכית ענקית במרכז השולחן ולתת לכולם כפות ולעבודה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ