מתכון

מרמלדת פטל ביתית

זוכרים את המרמלדה של פעם? הקונדיטורית ליאור משיח (ממסעדת פרונטו) מלמדת איך לעשות מרמלדה ביתית, רק תצטיידו בחומרי הגלם המתאימים

ליאור משיח, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מרמלדת פטל ביתית
מרמלדת פטל ביתיתצילום: דודו בכר
ליאור משיח, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-45 קוביות בגודל 1x1 ס"מ
זמן בישול:15 דקות

הממתק הנוסטלגי שתמיד מזכיר לי את הילדות הוא המרמלדה. אצלנו היא הייתה נמכרת בצורה מלבנית בכל מיני צבעים וגדלים. קבלו מתכון למרמלדה פטל, שתמלא את משלוח המנות ב"טעם של פעם".

רכיבים

  • 375 גרם (2/3 1 כוסות) מחית פטל אדום
  • 14 גרם פקטין
  • 38 גרם סוכר
  • 75 גרם גלוקוזה
  • 300 גרם סוכר
  • 5 גרם (1 כפית) מיץ לימון

הוראות הכנה

מניחים פורמה/רינג על משטח סיליקון.

מחממים את מחית הפטל ל-40 מעלות (כ-2 דקות על אש בינונית).

מוסיפים פקטין וסוכר וטורפים, ולאחר מכן מוסיפים גלוקוזה וסוכר וטורפים.

מבשלים תוך טריפה מתמדת, עד שהמסה מגיעה לטמפרטורה של 104-106 צלזיוס (חשוב להיעזר בשלב זה במד טמפרטורה).

מורידים מהאש ומוסיפים את הלימון.

יוצקים את המסה לתוך הפורמה/הרינג ונותנים לה להתייצב (המסה צריכה להתייצב למשך הלילה לפחות לפני שפורסים אותה).

פורסים לריבועים ומצפים בסוכר.

תגובות