מתכון

נשיקות מרנג צבעוניות

למה לרכוש נשיקות מרנג תעשייתיות כשאפשר להכין לבד? הקונדיטורית ליאור משיח ממסעדת פרונטו עם מתכון לנשיקות מרנג קטנות ויפהפיות

ליאור משיח, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נשיקות צבעוניות
נשיקות צבעוניותצילום: דודו בכר
ליאור משיח, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:כ-80 נשיקות "מיני-מי"
זמן בישול:30 דקות

נשיקות המרנג הקלאסיות תמיד מחממות את הלב, ואם אפשר לשלבן במשלוח מנות – אז למה לא? אפשר להכין אותן בקלות, ול"מיטיבי הלכת" שבינינו – ניתן (ואף מומלץ) "לצבוע" אותן עם סירופ צבעוני של ירק או פרי. כך תוכלו להפתיע ולרגע את אהוביכם שיקבלו את משלוח המנות.

רכיבים

  • 125 גרם (3-4 חלבונים) חלבון ביצה
  • קורט מלח
  • 150 גרם (2/3 כוס) סוכר
  • 75 גרם (1/3 כוס) אבקת סוכר
  • צבע מאכל לפי העדפה אישית / סירופ צבעוני ומצומצם מירק או פרי טבעי

הוראות הכנה

במיקסר עם וו בלון מקציפים במהירות בינונית מלח וחלבונים. ברגע שמתחיל להופיע קצף, מוסיפים את הסוכר, מעט בכל כמה דקות. לאחר שהוספנו את כל הסוכר, מגבירים מהירות.

בשלב הזה, מוסיפים צבע מאכל (אם רוצים שהנשיקות יצאו צבעוניות). אני אוהבת להוסיף כמה טיפות של סירופ סלק מצומצם, לצבע סגול-אדמדם טבעי.

מקציפים עד לקבלת מסה תפוחה ומבריקה.

מבחן המרנג: מוציאים את הקערה מהמיקסר, ואם המרנג מוכן - המסה תהיה כה יציבה, שאם נחזיק אותה מעל הראש היא תישאר בקערה בלי לזוז.

מקפלים פנימה את אבקת הסוכר ומעבירים לשק זילוף עם צנתר עגול או משונן. מזלפים נשיקות בגודל הרצוי לתבנית עם משטח סיליקון או נייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות, בין שעה וחצי לשעתיים.

תגובות