מתכון |

חיתוכיות שוקולד ונוטלה

חיתוכיות שוקולד קטנות וממכרות שקל להכין בבית. מתכון של הקונדיטורית ליאור משיח

ליאור משיח, קונדיטורית אורחת
קראנץ' שוקולד ונוטלה
ליאור משיח, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
כ-25-35 חיתוכיות
זמן בישול:
30 דקות (לא כולל זמן ההקפאה)

קראנץ' השוקולד האהוב מקבל טוויסט כיפי שימלא את חלל הפה בטעם שוקולד נוטלה. זהירות: ממכר.

רכיבים

  • 50 גרם חמאה

  • 137 גרם שוקולד מריר

  • 375 גרם נוטלה

  • 210 גרם פייטה / קורנפלקס מרוסק / גליליות מרוסקות

  • 200 גרם שוקולד מריר

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה

מעל בן מארי ממיסים חמאה, שוקולד מריר ונוטלה.

כאשר מסת השוקולד נמסה, מערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים פנימה את הפייטה (או הקורנפלקס המרוסק או פירורי הגלילית) ומערבבים היטב.

יוצקים את התערובת על מגש אפייה או על תבנית עם נייר אפייה, ומשטחים. מקררים כשעה או מקפיאים כחצי שעה.

מכינים גנאש: מכניסים את השוקולד לתוך קערה חסינת חום.

מרתיחים את השמנת ויוצקים מעל השוקולד. מחכים כמה דקות ומערבבים לגנאש חלק ואחיד.

יוצקים את הגנאש מעל תערובת הקראנץ' שהתקררה ובעזרת פלטה או מרית מורחים באופן אחיד. מקררים שוב כשעתיים, או לחלופין מקפיאים.

בעזרת סכין חדה, פורסים ריבועים או ברים (מלבנים) מהקראנץ' ושומרים בקירור עד להגשה.

תגובות