מרשמלו ביתי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרשמלו ביתי

מתכון למרשמלו מענג במרקם ענני של הקונדיטורית ליאור משיח ממסעדת פרונטו

50-60 יחידות דרגת קושי: קל
מרשמלו ביתי
דודו בכר

חובבי המרשמלו ישמחו לדעת שאפשר להכין את הממתק האהוב גם בבית. חשוב לשים לב לכל השלבים בהכנת המרשמלו – בכדי שהמרקם הענני שלו ייצא מדויק.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

12 עלי ג'לטין / 21 גר' ג'לטין באבקה (אם משתמשים בג'לטין באבקה, יש להוסיף למתכון ½ כוס מים קרים)

1/2 1 כוסות סוכר

1 כוס סירופ תירס / גלוקוז

קורט מלח

תמצית וניל

אבקת סוכר לציפוי

הוראות הכנה

אם משתמשים באבקת ג'לטין: מכניסים אותה לקערת מיקסר ומוסיפים חצי כוס מים.

אם משתמשים בעלי ג'לטין, מפעילים אותם באמבט קרח ל-10 דקות. לאחר מכן, סוחטים את העלים היטב משאריות מים ומעבירים לקערת מיקסר.

בסיר קטן מחממים סוכר, גלוקוז ומלח. מבשלים עד לחום של 115 מעלות ומסירים מהאש.

מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוזגים לאט את הסירופ על הג'לטין שבקערה. לאחר שכל הסירופ בפנים, מעבירים למהירות גבוהה ומקציפים עד שהמסה מסמיכה מאוד, כ-15 דקות. מוסיפים וניל ומערבבים היטב.

מנפים אבקת סוכר לכלי פיירקס / תבנית / מגש אפייה עם נייר אפייה.

מעבירים את מסת המרשמלו לכלי המיועד ומשטחים באופן אחיד. מנפים אבקת סוכר מלמעלה.

נותנים למרשמלו להתייצב לפחות למשך הלילה, בטמפרטורת החדר. אבקת הסוכר תגן על המרשמלו מפני הלחות. לאחר לילה, הופכים את התבנית על משטח (או קרש חיתוך) וחותכים את המרשמלו לריבועים. מצפים אותם באבקת סוכר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות