אוזני המן קלאסיות במילוי תמרים - מתכונים לפורים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אוזני המן קלאסיות במילוי תמרים

המתכון היחיד לאוזני המן במילוי תמרים שצריך לדעת מאת הקונדיטורים רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

40-50 יחידות דרגת קושי: קל
אוזן המן במילוי תמרים
דודו בכר
6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

לבצק:

500 גרם קמח (3.5 כוסות)

10 גרם אבקת אפייה (1 כף גדושה)

120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)

200 גרם חמאה

80 מ"ל שמן (1/3 כוס)

160 מ"ל מיץ תפוזים (2/3 כוס)

1 גרידת תפוז

1 כפית תמצית וניל

למלית:

300 גרם ממרח תמרים

5 גרם קינמון (1 כפית שטוחה)

5 גרם ג'ינג'ר (1 כפית שטוחה )

גרידה מלימון אחד

50 גרם אגוזי מלך טחונים (2/3 כוס)

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מערבבים חומרים יבשים במיקסר עם גיטרה.
מוסיפים את החמאה חתוכה לקוביות ומערבבים עד קבלת מרקם פירורי.
להוסיף את היתר ולהמשיך לעבד עד שהבצק נפרד מהדפנות.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.

הכנת המלית:

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

ההרכבה:

מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ"מ.

קורצים עיגולים בגודל 6-8 ס"מ, כתלות בגודל האוזן הרצויה.

בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול כחצי כפית מהמלית.

מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן.

אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות במשך 9 דקות עד שמתחיל להזהיב.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות