מתכון לחמאה טבעונית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחמאה טבעונית

חמאה טעימה ונמסה על הטוסט, מבוססת על מתכון מתוך ספרה של מיוקו שינר "The Homemade Vegan Pantry: The Art of Making Your Own Staples"

דרגת קושי: קל
החמאה הטבעונית של שירה גלזרמן
מוטי מילרוד

לכל המתגעגעים לחמאה היא מספקת מענה מושלם, מבחינת המרקם, המראה והעונג.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 8

רכיבים

חצי כוס חלב צמחי לא ממותק

רבע כוס שמן צמחי ללא ריח דומיננטי

כוס וחצי שמן קוקוס מזוכך

כפית מלח

ארבע כפיות גרגירי לציטין (יש בחנויות טבע)

הוראות הכנה

שמים הכל בבלנדר ומערבלים בערך דקה (תלוי בחוזק שלו) עד לנוזל סמיך וחלק (לא משחה), מעבירים לכלי מלבני ומכסים. שמים במקרר עד שמתקשה (כמה שעות).

מחזיק בין שבועיים לשלושה במקרר.

טיפים

החמאה מכילה שני שמנים מזוככים ולכן היא לא מתאימה לטבעונים מטעמי בריאות.

בכוס החלב הצמחי הלא ממותק שירה גלזרמן משתמשת בסויה האדום של אלפרו.

שירה גלזרמן מדגישה שכול הפרטים במתכון  חשובים שכן שמן הקוקוס חיוני כי הוא, בניגוד לשמן צמחי רגיל כמו קנולה או חמניות, מתגבש ומתמצק בטמפרטורות החדר. חשוב גם שיהיה מזוכך, כי לשמן הקוקוס הלא מזוכך יש ריח וטעם של קוקוס ולשמן הזה אין. מה שנמכר בחנויות טבע הוא בדרך כלל הלא מזוכך כי הוא בריא יותר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות