מתכון

ממרח כבד טבעוני

ממרח טבעוני טעים ונפלא המבוסס על מתכון מתוך הספר "המטבח הצמחוני של על השולחן"

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ממרח הכבד הטבעוני של שירה גלזרמן
ממרח הכבד הטבעוני של שירה גלזרמןצילום: מוטי מילרוד
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
4 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
מנות:4-5 סועדים

מתכון לממרח כל כך טעים, גם למי שזוכר רק במעומעם את המקור — ממרח כבד. הוא טעים גם בגלל האסוציאציות החוץ־טבעוניות שכולן נטועות עמוק בשורשי המשפחתיות המזוהה עם המאכל הזה, עוד מאז ימי הגלות.

רכיבים

  • חצי כוס קשיו, מושרה 6 שעות במים
  • 150 גרם טופו קדיתא
  • 4 כפיות שטוחות מיסו אדום
  • 1 כפית רוטב סויה
  • מיץ מלימון שלם
  • בצל בינוני קצוץ ומטוגן עד להשחמה

הוראות הכנה

שומרים מעט מהבצל המטוגן בצד ואת היתר שמים בקערת בלנדר יד. מוסיפים לקערה את שאר המצרכים. טוחנים למרקם חלק ומקשטים במעט בצל מטוגן מלמעלה.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות