מחית פלפל צ'ומה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מחית פלפל צ'ומה

פלפל צ'ומה היא מחית חריפה של פלפלונים חריפים מיובשים, תבלינים, מיץ לימון ושום הנכתשים יחד. כך תעשו אותה נכון

צנצנת דרגת קושי: קל
מחית פלפל צ'ומה
לימור לניאדו תירו

מחית הפלפל צ'ומה תשדרג דגים צלויים, טאג'ינים של עוף, סלטי חצילים ופלפלים קלויים ותבשילי קציצות. טעים למרוח פלפל צ'ומה על לחם שחור, לסחוט עגבנייה בשלה, להזליף שמן זית, לגרר פטה או להניח פסטרמה טובה, לזרות ארוגולה קצוצה או בזיליקום ולהתענג.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

לכוס גדושה:

35 יחידות (15 גרם) פלפלוני שאטה
10 (50 גרם) יחידות פלפלוני שושקה חריפים
1 ליטר מים רותחים
2 שיני שום
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 לימון קלוף (בשר הלימון)
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית קימל טחון
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/4 כוס שמן זית
 

 

הוראות הכנה

משרים את שני סוגי הפלפלים היבשים במים רותחים למשך שעה, מערבבים מדי פעם.

מסירים מפלפלוני השושקה המושרים את העוקץ (עדיף עם כפפות), פותחים ושוטפים את הגרעינים תחת הברז.

אם יש עוקץ לפלפלוני השאטה מסירים גם אותו (אותם אין צורך לפתוח).

סוחטים היטב מעודפי מים ומעבירים לקערת מעבד מזון קטנה.

מוסיפים את כל שאר החומרים, חוץ משמן הזית, וטוחנים. תוך כדי הטחינה מזליפים במתינות שמן זית עד לקבלת תערובת חלקה.

מעבירים לצנצנת נקייה, מזליפים עוד קצת שמן זית ושומרים במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות