מתכון

דייסת האורז המיתולוגית של בראסרי

הדייסה הקלאסית של מסעדת בראסרי התל אביבית מוגשת כבר שנים בארוחות הבוקר. בגרסה הנוכחית, דייסה מהבילה שמגיעה בקערה עמוקה מעוטרת בדבש ופיסות קטנות מפירות העונה היא הארוחה הכי טובה בלילה קריר

גיא פולק, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גיא פולק, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 מנות גדולות
דייסת אורז של בראסרי

רכיבים

  • כוס אורז עגול
  • כוס חלב
  • כוס מים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות תערובת של אגוזים קלוים קצוצים גס (שקדים, אגוזי לוז וכו')
  • פירות רכים לפי מה שיש : בננות, תותים, פטל
  • קינמון

הוראות הכנה

מרתיחים את המים, החלב והסוכר מוסיפים את האורז ומבשלים כ- 20 דקות תוך כדי ערבוב.

בינתיים חותכים את הפירות לסלט קטן. חשוב להקפיד שחתיכות הפרי לא יהיו גדולות מהפטל.

כשהאורז רך בודקים אם הוא מספיק מתוק ומוסיפים סוכר בהתאם.

מוסיפים כף אחת של האגוזים ומערבבים פנימה.

מוציאים את הדייסה לקערות עמוקות מוסיפים את האגוזים, מפזרים מעט קינמון ואת הפירות.

תגובות