מתכון

כרובית מטוגנת בטחינה של אלבאבור

כרובית קצוצה מטוגנת ועטופה בהרבה טחינה, היש תענוג גדול מזה? אחת המנות הקלאסיות באלבאבור שהסוד שלה טמון בחוק הטחינה: ככל שהיא משובחת יותר, כך גם התוצאה

חוסאם ונשאת עבאס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חוסאם ונשאת עבאס
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
זמן בישול:10 דקות
כרובית מטוגנת

רכיבים

  • 1 כרובית בינונית צחה, בהירה וצעירה
  • 1 1/2 כוסות
  • רוטב טחינה
  • או טחינה גולמית
  • לפחות 3 כפות מיץ לימון טרי
  • שמן לטיגון עמוק
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

1. שוטפים את הכרובית ומפרקים לתפרחות גדולות. שומרים את הגבעול המרכזי לשימוש אחר (במרק למשל).

2. מחממים בסיר גדול ליטר שמן לטיגון עמוק.

3. כשהשמן לוהט, מטגנים בו כ-6 תפרחות בו-בזמן ומוציאים אותן בכף מחוררת כשהן שחומות. ממשיכים ומטגנים את כל התפרחות.

4. מרפדים מגש פלסטי נוח במגבות נייר. שמים עליהן את התפרחות המטוגנות, ממליחים במלח גס, ומניחים להצטנן בחום החדר במשך שעתיים לפחות.

5. מכינים כוס וחצי של רוטב טחינה דליל מוכן או מטחינה גולמית. מוסיפים לו מיץ-לימון טבעי לפי טעמכם, ומערבבים עם הכרובית. טועמים, מתקנים תיבול ושולחים להתגבש במקרר לשעה לפחות.

תגובות