כרובית מטוגנת בטחינה של אלבאבור - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כרובית מטוגנת בטחינה של אלבאבור

כרובית קצוצה מטוגנת ועטופה בהרבה טחינה, היש תענוג גדול מזה? אחת המנות הקלאסיות באלבאבור שהסוד שלה טמון בחוק הטחינה: ככל שהיא משובחת יותר, כך גם התוצאה

דרגת קושי: קל
כרובית מטוגנת
עודד הירש
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 6

רכיבים

1 כרובית בינונית צחה, בהירה וצעירה

1 1/2 כוסות רוטב טחינה או טחינה גולמית

לפחות 3 כפות מיץ לימון טרי

שמן לטיגון עמוק

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

1. שוטפים את הכרובית ומפרקים לתפרחות גדולות. שומרים את הגבעול המרכזי לשימוש אחר (במרק למשל).

2. מחממים בסיר גדול ליטר שמן לטיגון עמוק.

3. כשהשמן לוהט, מטגנים בו כ-6 תפרחות בו-בזמן ומוציאים אותן בכף מחוררת כשהן שחומות. ממשיכים ומטגנים את כל התפרחות.

4. מרפדים מגש פלסטי נוח במגבות נייר. שמים עליהן את התפרחות המטוגנות, ממליחים במלח גס, ומניחים להצטנן בחום החדר במשך שעתיים לפחות.

5. קוצצים לפיסות קטנות בסכין חדה או בלהב הפלדה של מעבד-מזון. מעבדים מעט, באמצעות מפסק ההפעלה לסירוגין, רק עד שהכרובית נקצצת ובטרם תרוסק.

6. מכינים כוס וחצי של רוטב טחינה דליל מוכן או מטחינה גולמית. מוסיפים לו מיץ-לימון טבעי לפי טעמכם, ומערבבים עם הכרובית. טועמים, מתקנים תיבול ושולחים להתגבש במקרר לשעה לפחות.

טיפים

מתכון לטחינה בסיסית אך יעילה תוכלו למצוא כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות