ג'חנון ביתי בקלות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ג'חנון ביתי בקלות

חושבים שבשביל להכין ג'חנון בבית צריך להצטייד באיזו סבתא תימנייה? הכירו את המתכון הפשוט והקל (יחסית) לג'חנון שאחריו לא תוכלו לאכול מוכן

דרגת קושי: קל
ג'חנון

הפעם הראשונה שבה נתקלתי במתכון הזה, היתה כשראיתי את אמא שלי מכינה ג'חנון בדרך קצת אחרת מסבתא שלי. אסור היה לדבר על זה ליד סבתא, אבל רמת הקלות והפשטות שהארוחה הזו הצריכה גרמה לי לנסות להכין את זה לבד. אחרי שינון השלבים ולמידת הטכניקה, זה קרה: התחלתי להכין לבד ג'חנון.

כשחבר שלי ואני היינו סטודנטים בבאר שבע ובמסגרת הפינוקים שהרשינו לעצמנו בשבת בבוקר, חיפשנו מקום לאכול ג'חנון הגון. משלא נמצא מקום אחד ראוי ומנגד עמד הצורך של סטודנטים נוספים בארוחת בוקר טובה, לקחנו את זה צעד קדימה והתחלנו להכין לבד. חברים שטעמו רצו עוד ומפה לשם מצאנו עצמנו מכינים כמויות עצומות של ג'חנונים. הסטודנטים היו מגיעים לדירה שלנו ובמחיר סמלי היו מקבלים מנה של ג'חנון, ביצה רסק וסחוג שסבתא מרים היתה מכינה.

ואם חזרנו לסבתא, התימניות של פעם אולי לא יאהבו את הדרך "המיינסטרימית" הזו להכנת ג'חנון, אבל אני אומרת קודם שיטעמו ואחר כך ידברו. מי שטועם ג'חנון שהכין בעצמו, מעולם לא יוכל לחזור אחורה ולאכול מאפה קפוא שחומם באיזו פיצוציה. אגב, אפילו סבתא כבר נכנעה לשיטה. בקיצור, זה הזמן להפסיק לפחד ולהתחיל להכין לבד ג'חנון.

91תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 (75)

רכיבים

1 קילו קמח

1 אבקת אפייה

5 כפות סוכר

2 כפות סילאן

מעט מלח

2.5 כוסות מים רותחים.

חבילת מרגרינה (200 גרם)

הוראות הכנה

שלב ראשון:

שמים במיקסר את כל המצרכים למעט המרגרינה ומערבלים. לאחר 3-4 דקות מפסיקים ונותנים לבצק לנוח (3-4 דקות במיקסר) ואז מפעילים שוב.

מבצעים את הפעולה הזו מספר פעמים. חשוב שהבצק יהיה רך ומוכן לעבודה.

שלב שני:  

כשהבצק מוכן מחלקים אותו לארבע יחידות שוות (ארבעה עיגולים). 

משמנים את משטח העבודה (עם שמן) ומתחילים לרדד כל עיגול בצק בנפרד.

בשלב זה הבצק לא צריך להיות דק במיוחד, זה רק לשם יצירת בצק העלים.

חשוב להקפיד בשלב זה שהקצוות לא יהיו עבים מדי.

לאחר הרידוד, ממיסים רבע מהמרגרינה למשך של 25 שניות במיקרוגל (פחות או יותר) על מנת שהיא תהיה רכה (אבל לא מומסת) ואז נמרח אותה על הבצק שרידדנו. 

בשלב זה חשוב שהמרגרינה תיגע בכל הבצק, כולל הקצוות.

כעת, מקפלים את הבצק בדומה לקפול עוגות עם בצקי שמרים, בצורת מעטפה - חלק תחתון מביאים למרכז וכך את החלק העליון וכן את הצדדים, כך שלבסוף יהיה לנו בצק בצורת מלבן.

את הפעולה הזאת מבצעים לכל ארבעת עיגולי הבצק. מכסים אותם ומכניסים למנוחה של לא פחות מ-40 דקות ולא יותר משעתיים במקרר.

שלב שלישי:  

מסדרים סיר ג'חנון: מניחים בתחתית שלו שתי פרוסות לחם (כך שאם התחתית תישרף אלו לא יהיו הג'חנונים).

חשוב לפנות משטח עבודה די גדול. משמנים את המשטח, ולאחר שהבצק נח, מרדדים אותו כך שיהיה דק דק דק. זכרו את הכלל: ככל שהבצק יהיה דק יותר, כך הג'חנון יהיה מגולגל מספר פעמים רב יותר וטעים יותר.

לאחר שמרדדים, מגלגלים את הבצק בצורת נחש. חותכים את הנחש ומחלקים אותו למספר הג'חנונים המבוקשים (כ-5 ג'חנונים לנחש תלוי בגודל הרצוי) ומכניסים לסיר ג'חנון בשכבות, כאשר כל שכבת ג'חנון כדאי שתהיה בכיוון הפוך לזו שמתחתיה.

כעת עוברים לעיגול הבצק הבא ומתחילים מהתחלה.

את הג'חנונים אפשר גם להקפיא ולהוציא בערב שלפני הארוחה.

אם נשאר מקום בסיר אפשר להכניס לתוכו ביצים וכך יהיו גם ביצים חומות לארוחה.

מכניסים את הסיר לתנור למשך הלילה (בסביבות השעה 22.00 בערב) בטמפרטורה של בין 120-150 מעלות, תלוי בתנור, ולמשך 10-12 שעות.

בבוקר שלמחרת: אם פותחים את הסיר והג'חנון בהיר מדי, ניתן להגביר את החום ולהמשיך לעקוב. אם הג'חנון יבש מדי ניתן לשפוך מעט מים רותחים בין חריצי המאפים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות