מתכון

הסחוג התימני של סבתא מרים

חובבי החריף יכולים ליהנות מסחוג ירוק שמשדרג כל מאכל. הנה מתכון קל שרץ אצלנו שנים במשפחה והגיע עם סבתא מתימן

שירה כהן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים49
סחוג ירוק
סחוג ירוקצילום: לימור לניאדו תירוש
שירה כהן
דירוג הגולשים
4 כוכבים(47)
דרגת קושי:קל
מנות:קופסה קטנה

כשאני שואלת את סבתא שלי, מרים, איך עושים סחוג, זו תמיד אותה תשובה: "את לוקחת פלפלים חריפים, פטרוזיליה ושום, קצת שמן זית וטוחנת". אצל סבתא אין כמויות, אלא הכל לפי העין. אז איך בכל זאת מגיעים למתכון ידידותי של סחוג לכל אותם אוהבי החריף שיזכיר את זה של הסבתא התימנייה שלי? הרבה מאוד ניסויים במטבח, משחקים עם הכמויות והמון דמעות חריפות שזלגו להן.

בבואכם להכין סחוג, יהיו פעמים ש"תיפלו" על פלפלים לא חריפים מספיק, אך אל ייאוש. נסו לבחור את הפלפלים הטובים והחריפים בחוכמה (ובעצת הירקן שתמיד יודע להגיד שעכשיו הם אש).

פלפל חריף, על־פי הסבתות, וסבתא שלי במיוחד, ממריץ את מערכת הדם, אז היא מכינה כמויות עצומות של סחוג, מקפיאה ודוחפת לנו למקרר ברגע שנגמר, כך שאף פעם לא חסר. 

רכיבים

  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • צרור גדול של כוסברה
  • 3 כפות זרעי כוסברה
  • שום מראש שלם
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית

הוראות הכנה

טוחנים יחד את כל המרכיבים, למעט שמן הזית, עד שמתקבלת עיסה במרקם סמיך.

לאחר מכן מוסיפים מעט שמן זית בהדרגה שבעיקר עוזר לשמר את הממרח.

מתקבל סחוג עם חריפות מעודנת (בזכות הכמות של הכוסברה). במידה ומעוניינים בממרח חריף יותר ניתן להוסיף יותר פלפלים ירוקים חריפים, או לחילופין לצמצם בכמות הכוסברה.

תגובות