הסחוג התימני של סבתא מרים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון הסחוג התימני של סבתא מרים

חובבי החריף יכולים ליהנות מסחוג ירוק שמשדרג כל מאכל. הנה מתכון קל שרץ אצלנו שנים במשפחה והגיע עם סבתא מתימן

קופסה קטנה דרגת קושי: קל
סחוג ירוק
לימור לניאדו תירוש

כשאני שואלת את סבתא שלי, מרים, איך עושים סחוג, זו תמיד אותה תשובה: "את לוקחת פלפלים חריפים, פטרוזיליה ושום, קצת שמן זית וטוחנת". אצל סבתא אין כמויות, אלא הכל לפי העין. אז איך בכל זאת מגיעים למתכון ידידותי של סחוג לכל אותם אוהבי החריף שיזכיר את זה של הסבתא התימנייה שלי? הרבה מאוד ניסויים במטבח, משחקים עם הכמויות והמון דמעות חריפות שזלגו להן.

בבואכם להכין סחוג, יהיו פעמים ש"תיפלו" על פלפלים לא חריפים מספיק, אך אל ייאוש. נסו לבחור את הפלפלים הטובים והחריפים בחוכמה (ובעצת הירקן שתמיד יודע להגיד שעכשיו הם אש).

פלפל חריף, על־פי הסבתות, וסבתא שלי במיוחד, ממריץ את מערכת הדם, אז היא מכינה כמויות עצומות של סחוג, מקפיאה ודוחפת לנו למקרר ברגע שנגמר, כך שאף פעם לא חסר. 

 

 

50תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 (47)

רכיבים

2 פלפלים ירוקים חריפים

צרור גדול של כוסברה
3 כפות זרעי כוסברה
שום מראש שלם
מלח ופלפל שחור
שמן זית

הוראות הכנה

טוחנים יחד את כל המרכיבים, למעט שמן הזית, עד שמתקבלת עיסה במרקם סמיך.

לאחר מכן מוסיפים מעט שמן זית בהדרגה שבעיקר עוזר לשמר את הממרח.

מתקבל סחוג עם חריפות מעודנת (בזכות הכמות של הכוסברה). במידה ומעוניינים בממרח חריף יותר ניתן להוסיף יותר פלפלים ירוקים חריפים, או לחילופין לצמצם בכמות הכוסברה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות