מתכון

מאפינס בננה טבעוני

אחרי המוסים, הקרמים ושאר הקינוחים הטבעונים, הגיע הזמן לעוגה קטנה ומתוקה שהולכת נהדר ליד הקפה: מאפינס בננה טבעוני

שני רייך
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מאפינס בננה
מאפינס בננה טבעוניצילום: שני רייך
שני רייך
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(18)
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:כחצי שעה

כמדי שבוע, גם הפעם התלבטתי על המתכון השבועי וכרגיל אצלי, מתוך הצורך נולד רעיון. משהו היה חסר ליד הקפה של הבוקר, הנשנוש המהיר והמתוק לפני יום עבודה. מיד הבנתי, חסרה לי עוגה. על כן, הפתרון האהוב עלי הוא מאפינס בננות. עוגה קטנה ומתוקה שכיף לאכול לצד הקפה של הבוקר או אחרי ארוחה קלה. אצלנו בבית יודעים: אין כמו לקבל את השבת עם ריח מתקתק ונעים שיוצא מהתנור.

30 דקות אפייה וגם לכם יהיו עוגות קטנות, מתוקות ומפתות ליד הקפה.

_

שני רייך היא קונדיטורית טבעונית. למתכונים נוספים שלה - כאן

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סילאן
  • 1/4 כוס חלב סויה
  • 3 בננות גדולות מעוכות
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את השמן, הסוכר, הסילאן והחלב.

אחרי עירוב החומרים מוסיפים את הבננות המעוכות ומערבבים בשנית.

מנפים לתוך הקערה את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח  ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית שקעים או לתבניות מאפינס קטנות וממלאים כמעט עד הסוף (כשלושת רבעי הגובה).

אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם ננעץ במרכז המאפינס ויוצא עם פירורים לחים.

מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

שני רייך

שני רייך היא קונדיטורית בעלת התמחות בקינוחים טבעונים

תגובות