לחם שום ורוזמרין של ארז קומרובסקי

לחם שום שהוא מעין עוגה מלוחה. מתכון מתוך הספר: "אפייה מהירה" של ארז קומרובסקי

ארז קומרובסקי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לחם שום ורוזמרין
לחם שום ורוזמריןצילום: ארז בן שחר
ארז קומרובסקי
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

מעין עוגה מלוחה. החריגה מכלל המהירות כאן היא שיש לצלות ראשי שום יום מראש, אבל הטרחה לא גדולה. את שיני השום הצלויות, שנעשו מתוקות כמו סוכריות, אופים בתוך הכיכר והתוצאה ממכרת. אני ממליץ להשתמש בשום מקומי שאיכותו טובה משל השום המיובא, ובאביב, לזמן קצר, בשום טרי, זה שנקרא שום ירוק.

רכיבים

לשיני השום הצלויות:

  • 2 ראשי שום (3 אם משתמשים בשום ירוק)
  • שמן זית

ללחם:

  • ¾1 כוסות קמח כוסמין קר (מהמקרר)
  • 1 כף אבקת אפייה
  • ¾ כפית מלח ים
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • מחטים מ-2 גבעולי רוזמרין, קצוצות דק
  • 2 ביצים בגודל בינוני (M)
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • ½ כוס חלב 3%

לאפייה:

  • 1 ראש שום שלם חצוי לרוחב
  • 1 גבעול רוזמרין
  • מעט קמח כוסמין

הוראות הכנה

1. צולים את ראשי השום לילה מראש: מחממים תנור ל-200 מעלות, ובעזרת סכין חדה קוטמים את הרבע העליון של ראשי השום ומניחים בתבנית כך שצדם החתוך פונה כלפי מעלה. יוצקים 3-2 כפות שמן זית מעל כל ראש שום. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים בתנור כ-45 דקות, עד ששיני השום זהובות ורכות. מניחים להתקרר ואז מפרידים את ראשי השום לשיניים.

2. למחרת מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה.

3. מערבבים בקערה גדולה את קמח הכוסמין, אבקת האפייה, המלח, הפלפל השחור, הצ'ילי והרוזמרין.

4. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, שמן הזית והחלב לבלילה אחידה. יוצקים את הבלילה לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים. מחלצים את השום מתוך השיניים (בלחיצה קלה על השיניים), מקפלים פנימה ומערבבים.

5. מעבירים את העיסה לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. משקיעים את חצאי ראש השום בתוך הבצק כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה. יוצקים מעל כל מחצית שמן זית. מניחים מלמעלה את גבעול הרוזמרין ומפדרים את פני המאפה במעט קמח כוסמין. אופים בתנור החם כ-50 דקות, עד שהמאפה זהוב ומפיץ ניחוח. מצננים כ-10 דקות, משחררים מהתבנית ומעבירים לרשת צינון.

תגובות