מתכון

מרק עוף וקניידלך כשרים לפסח של מסעדת "קיטון"

כבר 70 שנה מוגש במסעדת "קיטון" בימי חג הפסח מרק עוף עם קניידלך. הנה המתכון המקורי

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים3
הארץ
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק עוף עם קניידלך  של מסעדת קיטון
מרק עוף עם קניידלך של מסעדת קיטוןצילום: רונית רומנו

רכיבים

  • 1 עוף בינוני
  • חצי קילו בשר שפונדרה
  • 4 גזרים
  • 2 שורש סלרי
  • 2 שורש פטרוזיליה
  • 4 בצלים בינונים
  • צרור פטרוזילה,שמיר וסלרי
  • 300 גרם שומן אווז או שומן עוף
  • חצי ק"ג קמח מצה
  • כפית שטוחה מלח רגיל
  • כפית אבקת מרק עוף
  • כפית פלפל שחור
  • חצי ליטר מים חמים
  • 6 ביצים

הוראות הכנה

בתוך סיר נבחר שמים את העוף והבשר ומביאים לרתיחה

מנקים את הקצף שנוצר עד העלמותו

מוסיפים את ירקות השורש,בצלים וגזרים

עד לריכוך העוף ומוציאים אותו

ממשיכים לבשל על אש קטנה עד לריכוך הבשר

מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר

ולאחר מעבירים את המרק במסננת עד להיותו זך.

ממיסים בסיר 300 גרם שומן אווז או שומן עוף ומקררים אותו.

בקערה נפרדת שמים חצי ק"ג קמח מצה מוסיפים כפית שטוחה מלח רגיל, כפית אבקת מרק עוף וכפית פלפל שחור.

מוסיפים את השומן וחצי ליטר מים חמים.

מקררים ומוסיפים 6 ביצים.

מרתיחים מים ומוסיפים מרק עוף לפי הטעם ויוצרים כדורים קטנים ומבשלים 10-15 דקות.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ