מתכון

גפילטע פיש כמו של סבתא

מתגעגעים לגפילטע פיש של סבתא? למסעדת קיטון יש את המתכון העתיק עוד ממזרח אירופה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:15-20 מנות
גפילטע פיש של קיטון

רכיבים

  • 1 דג קרפיון נקי מעצמות
  • 4 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • 5 כפיות סוכר
  • 2 גזרים פרוסים
  • 9 בצלים קצוצים גס
  • 5 ביצים קשות
  • 3 ביצים חיות
  • ¾ כוס קמח מצה
  • מים עד גובה ידית הסיר
  • מלח לפי הטעם
  • סוכר
  • פלפל לבן
  • גזר
  • 3 בצלים קצוצים גס
  • עצמות הדג, הראש הזנב

הוראות הכנה

מטגנים את הבצלים עד שהם משחימים קלות.

טוחנים במטחנה או מעבד מזון את בשר הדג, הביצים הקשות, הבצלים מטוגנים ואת הבצלים החיים, מוסיפים את הקמח מצה בתנועות קיפוליות עד לקבלת עיסה אחידה ומניחים מכוסה לחצי שעה לפחות.

בזמן שהעיסה נחה מתחילים לעשות את הציר בו הן יתבשלו.

ממלאים בסיר בינוני מים עד הידית ומוסיפים מלח, סוכר, פלפל לבן, גזר ו- שלושה מהבצלים הקצוצים גס, וכן עצמות הדג, הראש הזנב ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה.

בתום הבישול מוציאים את כל העצמות מן הציר (יש מי שמסנן, אנחנו לא).

הכנת הגפילטע:

יוצרים קציצות בגודל הרצוי.

מכניסים לציר הרותח למשך ארבעים דקות.

לאחר הבישול מוציאים את הקציצות בזהירות מהסיר ומקררים.

אפשר להגיש עם פרוסת גזר

תגובות