גפילטע פיש כמו של סבתא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גפילטע פיש כמו של סבתא

מתגעגעים לגפילטע פיש של סבתא? למסעדת קיטון יש את המתכון העתיק עוד ממזרח אירופה

15-20 מנות דרגת קושי: בינוני
גפילטע פיש של קיטון
רונית רומנו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 דג קרפיון נקי מעצמות

4 כפיות מלח

1 כפית פלפל לבן

5 כפיות סוכר

2 גזרים פרוסים

9 בצלים קצוצים גס

5 ביצים קשות

3 ביצים חיות

¾ כוס קמח מצה

לציר הדגים:

מים עד גובה ידית הסיר

מלח לפי הטעם
סוכר
פלפל לבן
גזר
3 בצלים קצוצים גס
עצמות הדג, הראש הזנב

הוראות הכנה

מטגנים את הבצלים עד שהם משחימים קלות.

טוחנים במטחנה או מעבד מזון את בשר הדג, הביצים הקשות, הבצלים מטוגנים ואת הבצלים החיים, מוסיפים את הקמח מצה בתנועות קיפוליות עד לקבלת עיסה אחידה ומניחים מכוסה לחצי שעה לפחות.

בזמן שהעיסה נחה מתחילים לעשות את הציר בו הן יתבשלו.

הכנת ציר הדגים

ממלאים בסיר בינוני מים עד הידית ומוסיפים מלח, סוכר, פלפל לבן, גזר ו- שלושה מהבצלים הקצוצים גס, וכן עצמות הדג, הראש הזנב ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה.

בתום הבישול מוציאים את כל העצמות מן הציר (יש מי שמסנן, אנחנו לא).

הכנת הגפילטע:

יוצרים קציצות בגודל הרצוי.

מכניסים לציר הרותח למשך ארבעים דקות.

לאחר הבישול מוציאים את הקציצות בזהירות מהסיר ומקררים.

אפשר להגיש עם פרוסת גזר

טיפים

כדאי לבקש מהדייג או ממוכר הדגים את עצמות הראש והזנב



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות