מתכון

מרק עוף מסורתי עם קניידלך

הקלאסיקה של המרקים בראש השנה היא פשוטה יותר ממה שחושבים

אורי נתנזון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורי נתנזון, שף אורח
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(14)
דרגת קושי:בינוני
מנות:6 מנות
מרק קניידלך
מרק עוף עם קניידלך של השף אורי נתנזון מקייטרינג הבוטיק אפונענע

רכיבים

  • 3 כרעיים של עופות בוגרים/שמנים
  • 1 שורש סלרי קלוף, שלם
  • 1 בצל קלוף, שלם
  • 5 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות
  • 1 ק"ג קישואים, פרוסים לטבעות בעובי 1 ס"מ
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור שמיר
  • 1 שן שום קלופה
  • מלח
  • פלפל שחור להגשה
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1/4 1 כוסות (130 גרם) קמח מצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 ביצים גדולות (L)

הוראות הכנה

בסיר גדול שמים את העוף, מכסים במים ומביאים לרתיחה.

מסננים, רוחצים את הסיר ומחזירים פנימה את העוף הנקי.

מכסים שוב את העוף במי הבישול, מוסיפים את הבצל והסלרי ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר, ומבשלים ברתיחה עדינה 45 דקות.

מוסיפים את הגזר, הקישואים והשום ומבשלים 15 דקות נוספות.

מוסיפים את עשבי התבלין, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

מוסיפים מים עד לגובה 3 ס"מ מעל הירקות והעוף. מבשלים ללא מכסה עוד 30 דקות.

מקפידים על גובה המים ומוסיפים מים רותחים אם יש צורך.

מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.

מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים. מבשלים 7 קניידלך כ-5 דקות, עד שהם צפים ומבושלים היטב. מוציאים בכף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.

שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ