מתכון

עוף בלוטין לשולחן הסדר

מתלבטים על מנה עיקרית לשולחן הסדר? השף אורי נתנזון (מקייטרינג הבוטיק החיפאי אפונענע) יצר את מנת הבלוטין שהיא למעשה גלילת עוף במילוי אורז, בשר טחון והפתעות

אורי נתנזון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אורי נתנזון, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:עד שעה
בלוטין עוף

רכיבים

  • 4 פרגית שלמה עם העור
  • 400 גרם בשר טחון
  • כוס אורז מבושל
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • ענף שורש סלרי חתוך לקוביות
  • חצי כוס חמוציות
  • 100 גרם שקדים פרוסים קלויים
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט, הל, קינמון
  • 3 כפות סילאן

הוראות הכנה

בסיר רחב מטגנים את הבשר עד להשחמה, מפוררים אותו ומסננים מעודפי השמן.

באותו סיר מטגנים את הירקות עד להזהבה, מוסיפים את התבלינים ומטגנים מעט.

מוסיפים את הסילאן, מערבבים את הירקות, טועמים ומצננים מעט.

לאחר הצינון מוסיפים לתערובת הבשר את השקדים הפרוסים ואת כוס האורז המבושל.

ממלאים כל אחת מהפרגיות בתערובת וסוגרים אותה בעזרת קיסמים. מניחים את הפרגיות צמודות אחת לשנייה כדי שלא ייפתחו בזמן הצלייה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מורחים כל פרגית בשמן זית, מעט סילאן ומלח גס.

אופים 40 דקות, עד להשחמת הפרגיות.

תגובות