פאצולטו – "ממחטות פסטה" על ריקוטה סרטנים כחולים, ביצה עלומה ופול ירוק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פאצולטו – "ממחטות פסטה" על ריקוטה סרטנים כחולים, ביצה עלומה ופול ירוק

סרטנים, ביצה עלומה ופול ירוק עטופים בעלי פסטה עדינים, יש משהו יותר טעים מזה?

דרגת קושי: קל
פאצולטו – "ממחטות פסטה" עם סרטנים כחולים
דודו בכר

זו פסטה מעניינת, שבה עלה הפסטה פשוט מונח בנונשלאנטיות, כסדין העוטף את כל האלמנטים ומאגד אותם לשלם אחד.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

200 גרם בצק פסטה, מרודד לשלב 8 במרדדת וחתוך ל-4 ריבועים גדולים

1 ק"ג סרטנים כחולים טריים

100 גרם ריקוטה טרייה, בטמפרטורת החדר

גרידה מחצי לימון

4 ביצי חופש טריות

4 כפות חומץ טבעי

4 גבעולי ברוקומיני חלוטים במים מלוחים כחצי דקה ומצוננים היטב במי קרח

50 גרם גרגרי פול ירוק קלופים

3 כפות שמן זית כתית מעולה

50 גרם חמאה צהובה איכותית

הוראות הכנה

מנקים את הסרטנים:

מרתיחים מים בסיר גדול, חולטים את הסרטנים למשך דקה אחת (חשוב לא להעמיס יותר מדי בסיר, כדי שלא להוריד את הרתיחה).

מעבירים מיד לאמבט מי קרח לצינון ולעצירת בישול.

מניחים את הסרטנים על קרש עבודה, עם הגב למטה.

תראו מעין זנב מקופל לתוך חלל הבטן. שולפים אותו ומוציאים החוצה בתנועת סיבוב.

עכשיו אוזרים עוד קצת אומץ ומפרידים בין הראש לגוף על ידי לחיצה על החלל שבו היה הזנב.

הראש מתקלף די בקלות (מומלץ לשמור את הנוזל שבראש לרוטב לשימוש אחר, הוא טעים מאוד).

כעת מנקים את ה"פילטר" האפור שסביב בטן הסרטן (אלה הזימים) ושוב שוטפים במעט מים קרים.

מניחים שוב על קרש העבודה. בעזרת סכין חדה וכבדה חוצים את הסרטן לאורכו, לקבלת שתי אונות.

מרימים אונה אחת ולוחצים בנקודה שבה חתכנו. הבשר פשוט יגלוש החוצה, אז חשוב להכין כלי קיבול לקליטת הבשר והנוזל שייחלצו מגוף הסרטן. חשוב לוודא שכל הבשר יצא.

זהו, הצלחנו לנקות סרטן (לפחות חצי סרטן עד כה). ממשיכים כך עם שאר הסרטנים.

מומלץ לשמור על הגופים המנוקים למרק כמו ביסק סרטנים או ציר סרטנים.

שומרים את הבשר בקירור עד השימוש.

הכנת המנה:

מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב. מכסים ושומרים על רתיחה עדינה עד לשלב בישול הפסטה.

מכינים ביצים עלומות – מרתיחים 5 כוסות מים בסיר צר, מוסיפים כ-5 כפות חומץ.

מערבלים מעט את המים, מוסיפים ביצה. בעזרת כף אוספים בזהירות את "חוטי" החלבון שסביב החלמון, לקבלת כדור יפה, מבשלים שתיים וחצי עד שלוש דקות, שולים בעזרת כף מחוררת ומניחים על מגבת.

במקביל מחממים היטב את החמאה, עד שהיא מתחילה להזהיב ולהוציא ארומה אגוזית.

מוסיפים את בשר הסרטנים, מערבבים בעדינות בעזרת כף עץ.

לאחר כחצי דקה, או כשבשר הסרטנים מתחיל להלבין, מוסיפים את הריקוטה ומערבבים היטב. ממליחים מעט (ממש מעט) ומוסיפים את גרידת הלימון.

יוצקים את הריקוטה והסרטנים לצלחות הגשה (מומלץ קעורות מעט).

מניחים על תלוליות הריקוטה החמות את הביצים העלומות.

מבשלים את דפי הפסטה במים כחצי דקה, ומיד מניחים את דפי הפסטה מעל, לקבלת מעין שמיכה עוטפת.

מעטרים בברוקומיני ובגרגרי פול, מטפטפים מעל מעט שמן זית ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות