בוקאטיני אלה פלרמיטנה – פסטה עם סרדינים טריים ושומר בנוסח פלרמו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בוקאטיני אלה פלרמיטנה – פסטה עם סרדינים טריים ושומר בנוסח פלרמו

פסטה עם טוויסט יוצא דופן לקלאסיקה סיציליאנית

דרגת קושי: קל
בוקאטיני אלה פלרמיטנה
דודו בכר

מתכון סיציליאני קלאסי עם שילובים יוצאי דופן – מזעפרן וצימוקים ועד שומר וסרדינים טריים שניתן למצוא כרגע בשווקים. כאן אפשר לוותר על הכנת פסטה טרייה וללכת על יבשה מסוג בוקאטיני. התוצאה: פסטה עם טעמים ים תיכוניים נהדרים, שמהדהדים את העבר המוסלמי של סיציליה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

100 גרם פסטה בוקאטיני

5 סרדינים טריים, מפולטים וקצוצים גס

5 פילטים של אנשובי משומר איכותי

1 שומר בינוני

1 בצל קטן – קצוץ גס

1/4 כוס צימוקים כהים (עדיף אוזבקיים)

קורט חוטי זעפרן

2 כפות חומץ בן יין לבן

60 גרם צנוברים קלויים

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק

מלח

1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה

פורסים שומר לאורך כ-8 פרוסות דקיקות ככל האפשר ומשרים במי קרח. את שאר השומר קוצצים גס.

מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב. חולטים את השומר כשלוש דקות, עד תחילת ריכוך, שולים החוצה בעזרת כף מחוררת ומצננים מעט.

במחבת כבדה ורחבה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, אנשובי וצ'ילי ומטגנים עד שקיפות (האנשובי יימס לחלוטין).

מוסיפים את הסרדינים ומטגנים יחד, עד שהם מתחילים להלבין. מוסיפים זעפרן, צימוקים ושומר ומטגנים יחד עוד כמה שניות.

מוסיפים כ-1/4 כוס ממי הבישול של השומר ומבשלים שתי דקות נוספות.

במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, לדרגת אל דנטה, מסננים.

מוסיפים מיד את הפסטה למחבת ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ וממליחים לפי הצורך,

מוסיפים את הפטרוזיליה ושוב מערבבים.

יוצקים לקערות הגשה ומעטרים בפרוסות עדינות של שומר חי ופריך וצנוברים קלויים. מטפטפים עוד מעט שמן זית מעל ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות