מתכון |

בוקאטיני אלה פלרמיטנה – פסטה עם סרדינים טריים ושומר בנוסח סיציליאני

פסטה עם טוויסט יוצא דופן לקלאסיקה סיציליאנית

יוגב ירוס, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בוקאטיני אלה פלרמיטנה
בוקאטיני אלה פלרמיטנה – פסטה עם סרדינים טריים ושומר בנוסח פלרמוצילום: דודו בכר
יוגב ירוס, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מתכון סיציליאני קלאסי עם שילובים יוצאי דופן – מזעפרן וצימוקים ועד שומר וסרדינים טריים שניתן למצוא כרגע בשווקים. כאן אפשר לוותר על הכנת פסטה טרייה וללכת על יבשה מסוג בוקאטיני. התוצאה: פסטה עם טעמים ים תיכוניים נהדרים, שמהדהדים את העבר המוסלמי של סיציליה.

רכיבים

  • 100 גרם פסטה בוקאטיני
  • 5 סרדינים טריים, מפולטים וקצוצים גס
  • 5 פילטים של אנשובי משומר איכותי
  • 1 שומר בינוני
  • 1 בצל קטן – קצוץ גס
  • 1/4 כוס צימוקים כהים (עדיף אוזבקיים)
  • קורט חוטי זעפרן
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 60 גרם צנוברים קלויים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • פלפל צ'ילי אדום קצוץ דק
  • מלח
  • 1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה

פורסים שומר לאורך כ-8 פרוסות דקיקות ככל האפשר ומשרים במי קרח. את שאר השומר קוצצים גס.

מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים היטב. חולטים את השומר כשלוש דקות, עד תחילת ריכוך, שולים החוצה בעזרת כף מחוררת ומצננים מעט.

במחבת כבדה ורחבה מחממים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, אנשובי וצ'ילי ומטגנים עד שקיפות (האנשובי יימס לחלוטין).

מוסיפים את הסרדינים ומטגנים יחד, עד שהם מתחילים להלבין. מוסיפים זעפרן, צימוקים ושומר ומטגנים יחד עוד כמה שניות.

מוסיפים כ-1/4 כוס ממי הבישול של השומר ומבשלים שתי דקות נוספות.

במקביל מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, לדרגת אל דנטה, מסננים.

מוסיפים מיד את הפסטה למחבת ומערבבים היטב. מוסיפים את החומץ וממליחים לפי הצורך,

מוסיפים את הפטרוזיליה ושוב מערבבים.

יוצקים לקערות הגשה ומעטרים בפרוסות עדינות של שומר חי ופריך וצנוברים קלויים. מטפטפים עוד מעט שמן זית מעל ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ