בצק פסטה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון איך מכינים בצק לפסטה?

צעד אחר צעד בדרך להכנת בצק הפסטה המושלם

דרגת קושי: קל
הכנת בצק לפסטה
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 5

רכיבים

500 גרם קמח לפסטה

או תערובת של 60% קמח לבן ו-40% קמח דורום

5 ביצים

כף שמן זית

הוראות הכנה

עורמים תלולית קמח על משטח עבודה או בתוך קערה רחבת פנים, יוצרים גומה רחבה במרכז

יוצקים את הביצים וכף שמן למרכז הגומה

מערבבים בעזרת מזלג, כך שדופן הגומה מתחיל לקרוס לתוך הביצים, לקבלת עיסה חלקה

בצק לפסטה
דודו בכר

אחרי שחלק ניכר מהקמח נטמע בביצים, הערבוב בעזרת המזלג יהיה מאוד קשה

בשלב זה עוברים ללישה ידנית עדינה, עד שכל הקמח נטמע ומתקבל כדור בצק, די עדין בשלב זה

מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק היטב, בתנועות מתיחה וקיפול. ממשיכים כך כ-5 דקות

יוצרים שוב כדור ועוטפים בניילון, מעבירים למקרר לשעתיים (ניתן גם יום שלם)

הכנת בצק לפסטה
דודו בכר

רידוד:

פורסים פרוסה די עבה של בצק (כ-2 ס"מ), מקמחים מעט ומרדדים בעזרת הידיים או מערוך רק עד שהבצק מגיע לעובי של השלב הראשון במרדדת פסטה

מקמחים היטב ומעבירים דרך המרדדת, לקבלת דף עבה מאוד בשלב זה

שוב מקמחים היטב ומרדדים, הפעם לדרגה אחת דקה יותר, ממשיכים כך לשלב הבא

כעת מקפלים את הדף לאורכו לשלוש, שוב לקבלת דף עבה מאוד, כמו בהתחלה

חוזרים על פעולה זו שלוש פעמים, ואז ניתן להמשיך ולרדד לעובי הסופי הרצוי

(פעולה זו דוחסת את הבצק ומפתחת את רשת הגלוטן שלו, כך שיהיה אלסטי וחלק יותר)

טיפים

קמח לפסטה ניתן למצוא כיום בכל סופר רציני ולבטח במעדניות (אני ממליץ על קמח של חברת Pivetti). אם הלכתם על התערובת, קמח דורום יש לשטיבל הישראלים והוא מצוין.

זכרו תמיד: בהכנת פסטה טרייה חייב להיות יחס קבוע של ביצה אחת ל-100 גרם קמח



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות