מתכון

איך מכינים בצק לפסטה?

צעד אחר צעד בדרך להכנת בצק הפסטה המושלם

יוגב ירוס, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יוגב ירוס, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
הכנת בצק לפסטה
בצק לפסטה - ביצה ל-100 גרם קמחצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 500 גרם קמח לפסטה
  • או תערובת של 60% קמח לבן ו-40% קמח דורום
  • 5 ביצים
  • כף שמן זית

הוראות הכנה

עורמים תלולית קמח על משטח עבודה או בתוך קערה רחבת פנים, יוצרים גומה רחבה במרכז

יוצקים את הביצים וכף שמן למרכז הגומה

מערבבים בעזרת מזלג, כך שדופן הגומה מתחיל לקרוס לתוך הביצים, לקבלת עיסה חלקה

בצק לפסטה
צילום: דודו בכר

אחרי שחלק ניכר מהקמח נטמע בביצים, הערבוב בעזרת המזלג יהיה מאוד קשה

בשלב זה עוברים ללישה ידנית עדינה, עד שכל הקמח נטמע ומתקבל כדור בצק, די עדין בשלב זה

מקמחים משטח עבודה ולשים את הבצק היטב, בתנועות מתיחה וקיפול. ממשיכים כך כ-5 דקות

יוצרים שוב כדור ועוטפים בניילון, מעבירים למקרר לשעתיים (ניתן גם יום שלם)

הכנת בצק לפסטה
צילום: דודו בכר

רידוד:

פורסים פרוסה די עבה של בצק (כ-2 ס"מ), מקמחים מעט ומרדדים בעזרת הידיים או מערוך רק עד שהבצק מגיע לעובי של השלב הראשון במרדדת פסטה

מקמחים היטב ומעבירים דרך המרדדת, לקבלת דף עבה מאוד בשלב זה

שוב מקמחים היטב ומרדדים, הפעם לדרגה אחת דקה יותר, ממשיכים כך לשלב הבא

כעת מקפלים את הדף לאורכו לשלוש, שוב לקבלת דף עבה מאוד, כמו בהתחלה

חוזרים על פעולה זו שלוש פעמים, ואז ניתן להמשיך ולרדד לעובי הסופי הרצוי

(פעולה זו דוחסת את הבצק ומפתחת את רשת הגלוטן שלו, כך שיהיה אלסטי וחלק יותר)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ