מתכון

מרמלדת פטל לפסח ולמימונה

מרמלדה של פטל של הפטיסרי השוויצרי ג'ראלד יכולה להיות חלק מצלחת פטיפורים בארוחות חג או אפילו בחגיגות המימונה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מרמלדה

רכיבים

  • 70 גרם סוכר לבן (5.5 כפות גדושות)
  • 14 גרם פקטין (כף גדושה)
  • 225 מיץ תפוחים טבעי (15 כפות)
  • 500 גרם מחית פטל (כוס וחצי)
  • 650 גרם סוכר לבן (3 ורבע כוסות)
  • 120 גרם גלוקוזה (5.5 כפות)
  • 10 גרם טרטריק אסיד (כפית גדושה)
  • סוכר לציפוי המרמלדה

הוראות הכנה

לערבב את הסור והפקטין היטב יחד.

בסיר: לחמם את הסוכר, הפקטין, מחית הפטל ומיץ התפוחים עד לרתיחה.

להוסיף את הכמות השנייה של הסוכר + הגלוקוזה ולהגיע לטמפרטורה של 107 מעלות (לוקח זמן)

להוריד מהאש מיד, להוסיף את טרטריק אסיד ולערבב ולמזוג למסגרת מרובעת 20/20 ס"מ

את המסגרת ניתן לניילן ואז לפתוח מלמעלה כדי שהמסה לא תברח ותנזל.

לייצב בטמפרטורת החדר כ- 3 שעות, לחתוך לקוביות ולערבב בסוכר כציפוי.

תגובות