עוגת גבינה אפויה עם פירות אדומים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת גבינה אפויה עם פירות אדומים

מי אמר שאי אפשר לאכול בפסח עוגת גבינה עשירה עם בצק פריך מענג? את המתכון של הפטיסרי השוויצרי ג'ראלד רצוי להכין יום לפני בשביל לקבל עוגת גבינה מושלמת וחגיגית

דרגת קושי: בינוני
עוגת גבינה אפויה ופירות אדומים
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לבצק פריך:

80 גרם קמח אורז מלא (10 כפות)

45 גרם קורנפלור (5.5 כפות)

40 גרם שקדים טחונים (חצי כוס)

50 גרם אבקת סוכר (6.5 כפות)

1/4 כפית קסנטן גאם (ניתן למצוא בחנויות מתמחות)

80 גרם חמאה קרה בקוביות (3.5 כפות)

1 ביצה בגודל  M

למלית גבינה:

450 גרם גבינת שמנת (כמעט שני גביעים)

450 גרם גבינה לבנה אחוז שומן גבוה (כמעט שני גביעים)

250 גרם סוכר לבן (כוס ורבע)

30 גרם קורנפלור (4 כפות שטוחות)

4 ביצים בגודל M

1/2 מקל וניל

ריבת פטל/תות

לציפוי:

פירות יער אדומים, תותים ועוד

 

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

ללוש במיקסר במהירות נמוכה עם וו גיטרה את קמח האורז, הקורנפלור, השקדים הטחונים, אבקת הסוכר ואת הקסנטן גאם.

לאט לאט מוסיפים את הסוכר עד לקבלת אחידות של כל המוצרים.

להוסיף את הביצה, כל הזמן הזה ממשיכים במיקסר במהירות נמוכה עד לקבלת כדור בצק.

להוציא מהמיקסר ולכסות את כדור הבצק בניילון נצמד ולהכניס למקפיא למינימום 6 שעות ועדיף ללילה.

ביום השימוש, להוציא מהמקפיא ולרדד לעובי של 0.5 ס"מ, לקרוץ בקוטר של 26 ס"מ, להניח על מגש ולאפות על 180 מעלות למשך 15-20 דקות (עד לקבלת צבע זהוב).

הכנת המילוי:

במיקסר עם וו גיטרה לערבב את גבינת השמנת במהירות נמוכה ולאט לאט להכניס את הגבינה הלבנה (למניעת גושים), כאשר שתי הגבינות קיבלו מרקם אחיד יש להוסיף את הסוכר, תוכן מקל הווניל ואז את הקורנפלור.

להוסיף את הביצים אחת אחת להמשיך את הערבוב במיקסר לעוד כ- 2 דקות.

לשמן באמצעות חמאה תבנית בקוטר 26 ס"מ, להניח את הבצק הפריך פנימה.

לשפוך את מסת הגבינה, למרוח 3 כפות של ריבת התות/פטל* מעל מסת הגבינה.

להכניס לאפייה ל- 45-50 דקות על חום של 150 מעלות, לכבות את התנור אך להשאיר את העוגה בפנים לעוד 10 דקות, להוציא ולצנן, כאשר העוגה התקררה לגמרי אפשר להתחיל לקשט בפירות שרוצים, לכסות בנייר כסף ולהכניס למקפיא למשך לילה.

להוציא מהמקפיא לפחות חצי שעה לפני ההגשה.

*ניתן כמובן לשים ריבה בטעם אחר.


 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות