עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח

עוגת שוקולד נימוחה, אוורירית ומאוד לא פשוטה עם ציפוי נגיס נפלא של הפטיסרי השוויצרי ג'ראלד ומתאימה בדיוק לסיום אחת מארוחות החג

דרגת קושי: בינוני
עוגת שוקולד בחושה עם ציפוי קרנצ'י
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לבצק:

366 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (כוס וחצי)

366 גרם אבקת סוכר (3 כוסות)

366 גרם שקד מולבן טחון (4.5 כוסות)

133 גרם חלמונים (מ-6.5 ביצים)

85 גרם ביצים (1.5 ביצים)

136 גרם קמח כשר לפסח מנופה (1 כוס)

43 גרם אבקת קקאו מנופה (4 כפות)

30 גרם קוקוס טחון (רבע כוס)

85 גרם שוקולד מריר (3/4 כוס)

195 גרם חלבונים (מ-4.5 ביצים)

83 גרם סוכר לבן (7 כפות)

לציפוי:

333 גרם שוקולד מריר (2.5 כוסות)

150 גרם חמאת קקאו (כוס ורבע)

33 גרם ברס לוז (אגוזי לוז מקורמלים טחונים גס) (5.5 כפות)

 


 

הוראות הכנה

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל- 165 מעלות.

שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומקרימים (לא להקציף)

עד לאיחוד מלא.

מוסיפים לתערובת את השקד הטחון ומאחדים שוב.

בקערה שמים את החלמונים ואת הביצים.

בקערה שמים את הקמח, קורט מלח, אבקת קקאו ואת הקוקוס ומערבבים.

לתוך מסת החמאה שנמצאת במיקסר מוסיפים את תערובת היבשים (קמח) והרטובים (הביצים) לסירוגין 3 פעמים (מתחילים עם היבשים ומסיימים עם היבשים).

ממיסים את השוקולד במיקרו או על בן מארי לטמפרטורה של 45 מעלות ומוסיפים לתערובת שבמיקסר.

הכנת הציפוי:

ממיסים את השוקולד המריר במיקרו או על בן מארי.

ממיסים את חמאת הקקאו במיקרו.

מערבבים את שניהם לאיחוד ואז מוסיפים את הברס, לשמור בטמפרטורת החדר.

שופכים מעל העוגות ומשאירים לייבוש.

ניתן להקפיא את העוגות ללא הציפוי.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות