מתכון

עוגת שוקולד בחושה כשרה לפסח

עוגת שוקולד נימוחה, אוורירית ומאוד לא פשוטה עם ציפוי שוקולודי נגיס ונפלא שמתאימה בדיוק לסיום אחת מארוחות החג

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
הארץ
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:בינוני
מנות:תבנית אינגליש קייק
עוגת שוקולד בחושה עם ציפוי קרנצ'י

רכיבים

לבצק

  • 366 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (כוס וחצי)
  • 366 גרם אבקת סוכר (3 כוסות)
  • 366 גרם שקד מולבן טחון (4.5 כוסות)
  • 133 גרם חלמונים (מ-6.5 ביצים)
  • 85 גרם ביצים (1.5 ביצים)
  • 136 גרם קמח כשר לפסח מנופה (1 כוס)
  • 43 גרם אבקת קקאו מנופה (4 כפות)
  • 30 גרם קוקוס טחון (רבע כוס)
  • 85 גרם שוקולד מריר (3/4 כוס)
  • 195 גרם חלבונים (מ-4.5 ביצים)
  • 83 גרם סוכר לבן (7 כפות)

לציפוי

  • 333 גרם שוקולד מריר (2.5 כוסות)
  • 150 גרם חמאת קקאו (כוס ורבע)
  • 33 גרם ברס לוז (אגוזי לוז מקורמלים טחונים גס) (5.5 כפות)

הוראות הכנה

הכנת העוגה:

מחממים תנור ל- 165 מעלות.

שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים (לא להקציף)

עד לאיחוד מלא.

מוסיפים לתערובת את השקדים הטחונים ומאחדים שוב.

בקערה שמים את החלמונים ואת הביצים.

בקערה שמים את הקמח, קורט מלח, אבקת קקאו ואת הקוקוס ומערבבים.

לתוך מסת החמאה שנמצאת במיקסר מוסיפים את תערובת היבשים (קמח) והרטובים (הביצים) לסירוגין 3 פעמים (מתחילים עם היבשים ומסיימים עם היבשים).

ממיסים את השוקולד במיקרו או על בן מארי לטמפרטורה של 45 מעלות ומוסיפים לתערובת שבמיקסר. מערבבים רק עד להטמעה ומעבירים לתבנית. 

אופים במשך 50 דקות. אבלכדאי לבדוק כבר אחרי 40 דקות מה מצב העוגה.

הכנת הציפוי:

ממיסים את השוקולד המריר במיקרו או על בן מארי.

ממיסים את חמאת הקקאו במיקרו.

מערבבים את שניהם לאיחוד ואז מוסיפים את הברס, לשמור בטמפרטורת החדר.

שופכים מעל העוגות ומשאירים לייבוש.

ניתן להקפיא את העוגות ללא הציפוי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ