מתכון

חילק – חרוסת תמרים

איך לבשל מעדן מתוק לפסח בלי לעבוד בפרך

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חילק - חרוסת תמרים
צילום: דורעם גונט
דורעם גונט
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

משימה שדורשת אורך רוח ותכנון מראש, אבל עם עובדים לפי כל הכללים מתקבלת חרוסת סמיכה, חלקה, דחוסה, עשירה וטעימה.

רכיבים

  • 2 ק"ג (4 חבילות של 500 גרם כל אחת) תמרים ללא חרצנים
  • 5 ליטר מים
  • 500 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (ויש שמוסיפים גם שקדים או בוטנים)

הוראות הכנה

מניחים את התמרים בקערה ומכסים ב-5 ליטר מים. מכניסים פנימה את הידיים ולשים את התמרים כדי לפרקם במים. משרים למשך הלילה (ככל שההשריה ארוכה יותר, כך יהיה קל יותר לעבוד עם התמרים). מכניסים שוב את הידיים לקערה ולשים את התמרים כדי לפרק אותם לגמרי ולקבל עיסה אחידה וחלקה ככל האפשר.

מעבירים את הקערה אל האמבטיה. מסננים את התערובת דרך מסננת פסטה מפלסטיק עם חורים גדולים ולאחר מכן דרך מסננת רגילה גדולה.

המהדרין ימשיכו ויסננו את התערובת גם דרך בד חיתול לא מאוד צפוף. מעבירים את התערובת המסוננת לסיר גדול בעל תחתית עבה (בסיר גרוע החרוסת תישרף).

מביאים את תערובת התמרים לרתיחה, מקפים את הקצף שנוצר על פניה ומבשלים, ללא מכסה ועל אש נמוכה, עד שהתערובת סמיכה מאוד וצבעה חום כהה, כמעט שחור. הבישול יארך בין שש ל-12 שעות, תלוי בגובה הלהבה ובסיר. מפעם לפעם מערבבים ומוודאים שהתחתית אינה נחרכת.

ככל שהבישול מתקדם, דרושים השגחה צמודה יותר, הנמכה מקסימלית של האש וערבוב תכוף, כדי לא לשרוף את החרוסת.

כשהחרוסת מוכנה, מוסיפים פנימה את האגוזים ומעבירים לצנצנות מעוקרות.

תגובות